2023/6

2023/6
Červnový Apetit, který vychází už 18. 5., je nejen oslavou nadcházejícího léta ale i naší pozvánkou na tradiční Apetit piknik. V sobotu 10. 6. si budeme moci pod širým nebem společně vychutnat vše, co milujeme – dobré jídlo, pití i skvělou atmosféru. Přijďte za námi do pražské Grébovky, už se na vás těšíme!
A jaká inspirace vás čeká na stránkách červnového vydání? Šťavnaté jahody proměníme v lahodné dezerty. Zmrzlinu, džem i 3 sladké snídaně z pánve.
Konečně pořádně rozpálíme gril a připravíme menu v asijském stylu.
Uspořádáme rozlučku se svobodou pro budoucí nevěsty a blíž se podíváme, jak uspořádat nezapomenutelnou svatební hostinu.
S radostí vám také představíme novou kuchařku Mrkev, dýně a cuketa i nové tváře, které budou každý měsíc přispívat do časopisu: Kristína Nemčková se s vámi podělí o trendy v gastronomii. Helena Fléglová vám vysvětlí zákonitosti cukrařiny. Pavel Berky pro vás každý měsíc otestuje recept z Apetitu a natočí k němu video.
Nahlédneme do kuchyně restaurace Salabka, která zvítězila v Pohlreichově souboji restaurací, a popovídáme si s Betty a Vojtou, jejichž láska vykvetla během soutěže MasterChef.
Apetit, napsáno s chutí.

Jahodový džem s vanilkou

Jahodový koláč s vanilkou a pepřem

Domácí jahodový ocet

Ricottové koblížky s karamelovými jahodami a kardamomovým cukrem

Pusinky s jahodami a levandulovým krémem

Kefírové lívance s jahodami

Zamotávané tortilly

Kuře na másle s nádivkou

Pavlova s fialkami

Čočkový burger

Vepřová kýta v mrkvi

Francouzská dýňová polévka

Těstoviny s hráškem a mascarpone

Palačinka z trouby

Těstoviny s pancettou a cuketovým pestem

Tvarohové knedlíky

Bublanina

Steak s pečenými bramborami

Chřest à la Caesar

Jarní polévka s kapáním

Asijské smažené mrkvové koule

Pizza 4x jinak

Nejlepší cuketový perník

Těstoviny s cizrnou (pasta e ceci)

Kuřecí řízky s pikantním medem

Masové závitky Bo la lot
