Pikantní med neboli ‚hot honey‘ bere sociální sítě útokem. Jeho popularitě se nedivíme, je totiž skvělý – podmanivě sladký i příjemně pálivý. Když jím zalijete šťavnaté kuřecí řízky v křupavém kabátku, je to hotová mana nebeská.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220°C, plech s nízkým okrajem vyložte pečicím papírem.
Do kuchyňského robotu s nožovým nástavcem vsypte kukuřičné lupínky, parmazán, uzenou papriku, cibulový a česnekový prášek. Několika pulzy zpracujte na konzistenci hrubší strouhanky. Nebo vše vsypte do uzavíratelného sáčku a podrťte válečkem. Připravenou směs vsypte do mělké mísy.
V další mělké míse prošlehejte vejce se špetkou soli a chilli omáčkou.
Kuřecí prsní řízky nakrájejte na plátky a v případě potřeby lehce naklepejte paličkou na maso. Maso osolte a ze všech stran důkladně obalte nejdříve ve vejcích a poté i v ochucených cornflakes. Pokud chcete silnější krustu, můžete je obalit dvakrát. Rozložte na plech a pokapejte rostlinným olejem. Pečte 20–25 minut dozlatova a dokřupava.
Mezitím, co se kuře peče, v malém rendlíku společně zahřejte med, chilli omáčku, koření a špetku soli. Hotovou omáčku podle potřeby dolaďte chilli omáčkou a citronovou šťávou.
Hotové řízky štědře pokapejte teplým pikantním medem a posypejte čerstvými bylinkami.
NĚCO NAVÍC
Obalené kuřecí řízky můžete také smažit dozlatova na pánvi ve vyšší vrstvě rozpáleného řepkového oleje či ve fritéze.