Není snad jednoduššího a milovanějšího jídla, než jsou ovocné knedlíky. A ty tvahorové mají v našich srdcích a chuťových vzpomínkách zvláštní místo. Je jen na vás, zda do těsta zabalíte červené jahody, fialové borůvky nebo oranžové meruňky. U dětí i dospělých zaručeně sklidíte úspěch s každou variantou.
Suroviny
Postup
Do mísy dejte tvaroh, olej, špetku soli, vejce a vše rozmíchejte. Přisypte mouku s kypřicím práškem a vypracujte těsto.
Těsto dejte na pomoučenou pracovní plochu a vytvarujte váleček. Odkrajujte kousky, tvořte z nich placičky a do každé zabalte jahodu. Lehce v rukou pokoulejte (jen pozor, ať se knedlík nepotrhá). Hotové knedlíky vkládejte do vroucí osolené vody. Vařte, až vyplavou a poté jim dopřejte ještě 3–5 minut dle velikosti knedlíku (a tloušťky těsta).
Podávejte s měkkým tvarohem nebo tvrdým tvarohem a zakysanou smetanou, moučkovým cukrem a přelijte máslem.
NĚCO NAVÍC
Pokud chcete knedlíky zamrazit, dejte je do mrazáku syrové. Pak je z něj můžete rovnou dávat do vroucí vody.