Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohové knedlíky
Tvarohové knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tvarohové knedlíky

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1688 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 228 g
Tuky 44 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není snad jednoduššího a milovanějšího jídla, než jsou ovocné knedlíky. A ty tvahorové mají v našich srdcích a chuťových vzpomínkách zvláštní místo. Je jen na vás, zda do těsta zabalíte červené jahody, fialové borůvky nebo oranžové meruňky. U dětí i dospělých zaručeně sklidíte úspěch s každou variantou.

Suroviny

tučný, ve fólii
rostlinný olej 2 PL
sůl
vejce 1 ks
+ navíc na pomočení pracovní plochy
kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
jahody 500 g
odstopkované
K podávání
nebo zakysaná smetana
rozpuštěné

Postup

1

Do mísy dejte tvaroh, olej, špetku soli, vejce a vše rozmíchejte. Přisypte mouku s kypřicím práškem a vypracujte těsto.

2

Těsto dejte na pomoučenou pracovní plochu a vytvarujte váleček. Odkrajujte kousky, tvořte z nich placičky a do každé zabalte jahodu. Lehce v rukou pokoulejte (jen pozor, ať se knedlík nepotrhá). Hotové knedlíky vkládejte do vroucí osolené vody. Vařte, až vyplavou a poté jim dopřejte ještě 3–5 minut dle velikosti knedlíku (a tloušťky těsta).

3

Podávejte s měkkým tvarohem nebo tvrdým tvarohem a zakysanou smetanou, moučkovým cukrem a přelijte máslem.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete knedlíky zamrazit, dejte je do mrazáku syrové. Pak je z něj můžete rovnou dávat do vroucí vody.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/6

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...