Pečené kořeněné celerové hranolky

Pečené kořeněné celerové hranolky

3.9 / 5. Počet hodnocení: 43
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 908 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 38 g
Tuky 77 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celerové hranolky můžete podávat samotné jen s dipem, ale jsou výborné i jako příloha k pečeni nebo steaku.

Suroviny

celer 2 ks
slunečnicový olej 3 PL
kari koření 1 PL
jemné
sůl mořská
Na omáčku
zakysaná smetana 200 g
rajčata 1 ks
nadrobno
petrželka 1 PL
nasekaná
chilli omáčka 1 PL
sladká
česnek 1 stroužek
drcený

1 Promíchejte přísady na omáčku, podle chuti osolte a dejte chladit. Celer oloupejte a nakrájejte na hranolky o síle asi 1,5 cm.

2 Vhoďte je do vroucí osolené vody na 1–2 minuty, slijte a vraťte do hrnce. Přidejte olej, kari a osolte. Dobře promíchejte, aby se hranolky obalily.

3 Ochucený celer rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem tak, aby mezi jednotlivými hranolky zůstalo místo. V troubě předehřáté na 220 °C pečte 30–35 minut dozlatova. Podávejte s připravenou omáčkou.
 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Komentáře

Gisele Bohmova

Naprosto uzasne! doporucuji malou zmenu v technologii - nakrajeny celer zmrazit a pak pect v troube pri vysoke teplote - hranolky tak budou daleko krupavejsi. Takto jsou velmi mekke, ale na uzasne chuti to nic neubira.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit