0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Conchiglioni se špenátem

Conchiglioni se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Conchiglioni se špenátem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 29
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2259 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 225 g
Tuky 111 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Conchiglioni jsou velké lastury vhodné k plnění. V tomto receptu do nich patří špenát, rajčatové pyré a sýry. Další variace jsou jen na vás.

Suroviny

špenátová – podle receptu na pipe rigate v salsa verde (odkaz v postupu)
máslo
na vymazání
smetana 100 ml
30%
rajčatová passata - pyré 300 g
opečená
sůl
pepř
na dochuceni
na posypání
na posypání
těstoviny 400 g
conchiglioni

Postup

1

Uvařte 400 g conchiglioni (velké mušle).

2

Po okapání je naplňte špenátovou ricottou z receptu pipe rigate v salsa verde (dvojitá dávka).

3

V zapékací nádobě vymazané máslem je zalijte směsí ze 100 ml 30% smetany, 300 g rajčatového pyré, 100 g opečené pancetty, soli a pepře a nalijte mezi a na mušle.

4

Poklaďte mozzarellou, posypte parmazánem a zapečte na 180 °C asi 25 minut pod alobalem a 15 minut bez něho.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Komentáře

Martina Zrubecová

vynikajúce len do špenátu by som na budúce dala malý strúčik cesnaku

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč