Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Conchiglioni se špenátem
Conchiglioni se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Conchiglioni se špenátem

4.3/5 Počet hodnocení: 33
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2259 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 225 g
Tuky 111 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Conchiglioni jsou velké lastury vhodné k plnění. V tomto receptu do nich patří špenát, rajčatové pyré a sýry. Další variace jsou jen na vás.

Suroviny

špenátová – podle receptu na pipe rigate v salsa verde (odkaz v postupu)
na vymazání
smetana 100 ml
30%
rajčatová passata - pyré 300 g
opečená
sůl
pepř
na dochuceni
na posypání
na posypání
těstoviny 400 g
conchiglioni

Postup

1

Uvařte 400 g conchiglioni (velké mušle).

2

Po okapání je naplňte špenátovou ricottou z receptu pipe rigate v salsa verde (dvojitá dávka).

3

V zapékací nádobě vymazané máslem je zalijte směsí ze 100 ml 30% smetany, 300 g rajčatového pyré, 100 g opečené pancetty, soli a pepře a nalijte mezi a na mušle.

4

Poklaďte mozzarellou, posypte parmazánem a zapečte na 180 °C asi 25 minut pod alobalem a 15 minut bez něho.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Komentáře

23.11.2015 12:14

vynikajúce len do špenátu by som na budúce dala malý strúčik cesnaku

Apetit magazín