Krémová omáčka je stejně snadná jako lahodná. A vy se k ní budete často vracet!
Suroviny
olivový olej
4
PL
máslo
50
g
česnek
2
jemně nakrájené
cuketa
1
kg
nakrájená na jemná kolečka
špagety
500
g
zakysaná smetana
100
ml
parmazán
50
g
strouhaný
petrželka
1
hrst
zelená, sekaná
sůl
pepř
na dochucení
1. Ve velké mělké pánvi rozehřejte olej a máslo. Zlehka na nich osmažte plátky česneku a cuket, osolte a opepřete. Smažte asi dvacet minut, aby byly cukety velmi vláčné. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus; obvykle to trvá kolem osmi minut.
2. K cuketám přidejte smetanu a většinu sýra a nechte na mírném varu probublat. Vsypte scezené těstoviny a vše spolu důkladně promíchejte. Podávejte sypané petrželkou se zbylým sýrem.
Variace Další skvělou variantu získáte, když silnější plátky cukety ogrilujete nebo opečete na grilovací pánvi, promícháte s olivovým olejem, citronovou šťávou a sekaným česnekem.
Komentáře
Veronika Záchová
29.07.2014 12:07
Výborné jídlo! Já přidávám
Výborné jídlo! Já přidávám ještě nějaké italské koření, ale jinak u mě opravdu TOP!
Anonym
11.05.2008 15:00
moc dobré
Anonym
12.05.2008 19:00
výborné
Anonym
14.07.2008 21:29
recept
Anonym
25.06.2010 19:04
super
Iva Knapčíková
03.02.2015 20:17
výborné! já přidávám ještě
výborné! já přidávám ještě trochu bazalky. nikdy bych neřekla, že těstoviny s cuketou mohou být tak dobré a zároveň jednoduché.
Anonym
12.06.2018 11:59
Obrovska dobrota a k tomu
Obrovska dobrota a k tomu rychle hotova. I dvouleta dcerka jedla o 106;)