Čím menší cukety použijete, tím spíš stojí za to dát vyniknout jejich chuti. K tomuhle základu ladí i opečené krevety. Když máte jen větší cukety, doplňte je klidně tuňákem z konzervy.
Suroviny
Postup
V rendlíku přiveďte k mírnému varu vývar, nesolený osolte. Pak vložte kuřecí maso, ztlumte oheň a táhněte pod bodem varu cca 15 minut, aby šťáva po zapíchnutí nože do nejsilnější části masa vytékala čirá. Maso dejte na prkénko, nechte trochu zchladnout a pak nakrájejte na kousky o velikosti sousta či natrhejte vidličkami.
Zatímco se vaří maso, uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu al dente.
Připravte také omáčku. Ve velké hluboké nepřilnavé pánvi na středním až silném ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli a opékejte 2 minuty. Přidejte česnek a chilli papričku a opékejte další 2 minuty. Vlijte bílé víno, potom ještě víc zesilte oheň a svařte víno na poloviční objem. Přidejte cukety, crème fraîche či zakysanou smetanu, dobře promíchejte.
Sceďte špagety, vodu uchovejte. Těstoviny přidejte do pánve spolu s 1/2 naběračky vody z vaření, citronovou kůrou, polovinou kopru a máslem a prohřívejte 1 minutu (podle potřeby přilijte další vodu z vaření), pak vmíchejte kuřecí maso. Těstoviny obraťte v omáčce tak, aby se v ní dobře obalily, podle chuti osolte a opepřete. Podávejte posypané zbývajícím koprem.
NĚCO NAVÍC
Použitý vývar lze zužitkovat do fenyklové polévky s fazolemi a mangoldem, nebo v něm pošírovat maso i další den. V chladničce vydrží 2–3 dny, stejně jako zabalené pošírované kuřecí maso.