Cheesecake s rozpečenými jahodami

Cheesecake s rozpečenými jahodami

4.3 / 5. Počet hodnocení: 143
Více než hodinu Snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4375 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 466 g
Tuky 213 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Božský koláč a jahody tvoří dokonalý letní pár! Cheesecake s rozpečenými jahodami je svěží letní dezert, kterým zaručeně potěšíte všechny mlsouny. 

 

Suroviny

ricotta 375 g
krémový sýr 375 g
např. Philadelphia, Buko, Lučina
krupicový cukr 230 g
co nejjemnější
vejce 3 ks
citronová kůra 1 PL
jemně strouhaná
vanilkový extrakt 1 ČL
Na korpus
sušenky 125 g
máslové – např. Opavia
mandle 55 g
mleté
máslo 45 g
rozpuštěné + trocha na vymazání formy
Na jahody
jahody 500 g
omyté, odstopkované
krupicový cukr 90 g
co nejjemnější

Postup

1

Troubu předehřejte na 140 °C, horkovzdušnou na 120 °C.

2

Jahody naskládejte do zapékací mísy, posypte cukrem a dejte péct na čtvrt hodiny, aby změkly a pustily šťávu. Vyjměte z trouby a dejte stranou.

3

Na korpus zpracujte sušenky v robotu, aby se rozdrobily. Přidejte mleté mandle a máslo a zpracujte v soudržnou hmotu.

4

Kruhovou otvírací dortovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Dovnitř natlačte stejnoměrně silnou vrstvu připravené sušenkovo-mandlové směsi a dejte chladit.

5

V robotu dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt a prošlehejte.

 
6

Směs přelijte do formy a pečte jednu hodinu a deset minut nebo tak dlouho, až budou okraje zlaté a náplň se bude při poklepání na bok formy lehce chvět. Nechte ve formě vychladnout a podávejte s rozpečenými jahodami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Komentáře

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit