0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s rozpečenými jahodami

Cheesecake s jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cheesecake s rozpečenými jahodami

4.3/5 Počet hodnocení: 152
Více než hodinu Snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4375 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 466 g
Tuky 213 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Božský koláč a jahody tvoří dokonalý letní pár! Cheesecake s rozpečenými jahodami je svěží letní dezert, kterým zaručeně potěšíte všechny mlsouny. 

 

Suroviny

ricotta 375 g
např. Philadelphia, Buko, Lučina
krupicový cukr 230 g
co nejjemnější
vejce 3 ks
citronová kůra 1 PL
jemně strouhaná
vanilkový extrakt 1 ČL
Na korpus
sušenky 125 g
máslové – např. Opavia
mleté
máslo 45 g
rozpuštěné + trocha na vymazání formy
Na jahody
jahody 500 g
omyté, odstopkované
krupicový cukr 90 g
co nejjemnější

Postup

1

Troubu předehřejte na 140 °C, horkovzdušnou na 120 °C.

2

Jahody naskládejte do zapékací mísy, posypte cukrem a dejte péct na čtvrt hodiny, aby změkly a pustily šťávu. Vyjměte z trouby a dejte stranou.

3

Na korpus zpracujte sušenky v robotu, aby se rozdrobily. Přidejte mleté mandle a máslo a zpracujte v soudržnou hmotu.

4

Kruhovou otvírací dortovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Dovnitř natlačte stejnoměrně silnou vrstvu připravené sušenkovo-mandlové směsi a dejte chladit.

5

V robotu dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt a prošlehejte.

 
6

Směs přelijte do formy a pečte jednu hodinu a deset minut nebo tak dlouho, až budou okraje zlaté a náplň se bude při poklepání na bok formy lehce chvět. Nechte ve formě vychladnout a podávejte s rozpečenými jahodami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Komentáře

Anonym

Poznámka pro mě - míň cukru (klidně o třetinu), víc sušenek.

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč