Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Cannoli s limoncellem

Cannoli s limoncellem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Do hodiny Pro zkušené Na 24 trubiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3810 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 352 g
Tuky 208 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasické cannoli se ochucují pomerančovou kůrou, naše citronová verze zjemněná mascarpone však taky stojí za vyzkoušení!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 225 g
plus na poprášení
krupicový cukr 1 PL
máslo 30 g
nasekaný
vejce 1 ks
žloutek a bílek zvlášť
víno bílé 125 ml
rostlinný olej
na smažení
pistácie 2 PL
nasekané
Na náplň
ricotta 400 g
mascarpone 250 g
moučkový cukr 160 g
na poprášení
vanilkový extrakt 1 ČL
1 ČL
strouhaná kůra z citronu
60 ml
limoncello

1 Dejte mouku, cukr a máslo do robotu. Mixujte, až vznikne drobenka. Za stálého chodu přidejte žloutek a víno a zpracujte na těsto. Vyklopte na pracovní plochu a rozdělte na 4 díly. Zabalte je do potravinářské fólie a nechte při pokojové teplotě 15 minut odpočinout.

2 Mezitím naplňte rendlík do poloviny ole- jem a na středním plameni ho rozehřejte na 180°C. Po částech rozválejte vždy čtvrtku těsta na pomoučněné pracovní ploše na 2mm silný plát. Vykrojte z něj obdélníky 8x10cm. Po částech je zarolujte kolem kovové trubičky na cannoli (kremrole) nebo kolem trubek těstovin cannelloni. Šev vždy potřete bílkem a slepte ho.

3 Opatrně spusťte do oleje a smažte 1–2 minuty dozlatova. Nechte okapat na papírových utěrkách a po zhruba 2 minutách stáhněte z trubiček a nechte zchladnout.

4 Prošlehejte přísady na náplň. Dejte do zdobicího sáčku s rovnou špičkou o prů- měru 1,7cm a naplňte cannoli. Konce obalte v pistáciích a před podáváním pocukrujte.

NĚCO NAVÍC

Trubičky na cannoli lze připravit 1–2 dny předem a uchovat v dobře uzavřené krabici bez přístupu vzduchu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Komentáře

K H

Milá redakce, zkoušel někdo z vás tento recept? Cannoli jsem ochutnala před několika lety na Sicílii a moc mi chutnaly, tak jsem měla radost, že jsem náhodou recept objevila na vašich stránkách. Dnes jsem zkoušela udělat a byla to katastrofa. Peču už skoro 20 let, tak se považuji za zkušenou. Těsto dle receptu nebylo těsto, ale žvýkačka. Přidala jsem mouku a nakonec usmažila 24 trubiček. Myslela jsem, že mám vyhráno. Omyl. Krém tekl, nedržel pořádně uvnitř trubiček. Do druhé poloviny jsem přidala ztužovač a celou směs vyšlehala jako šlehačku. Škoda. Znovu se do takové věci pouštět nebudu.

Martina Kojzarová

Dobrý den,
moc nás mrzí, že Vás recept takhle potrápil.
Recept jsme samozřejmě otestovali, výsledek koneckonců můžete vidět na fotce, ale to bohužel neznamená, že se nemůže stát, že někomu vůbec nesedne :-(. Recept máme od kolegyně, která dlouho na Sicílii žila. Existují ovšem i jiné recepty – některé neobsahují vejce (nebo obsahují jenom bílek), jiné zase místo másla používají sádlo. Je možné, že by Vám jiný recept vyhovoval lépe a s těstem by se Vám pracovalo snáz.
Co se týče náplně, je fakt, že ricottu s mascarpone a limoncellem jde velmi snadno přemíchat, a pak má tendenci začít řídnout. Roli může hrát i moučkový cukr, který občas také dokáže při přípravě krému dost zkomplikovat život. Radili bychom míchat opravdu opatrně a pouze do spojení. Limoncello lze přidat v menším množství.
Je nám ale jasné, že podruhé už asi receptu šanci nedáte a mrzí nás to. Nejvíc je nám ale pochopitelně líto Vašeho zklamání. Umíme se do té frustrace vžít.

Doufáme, že podobné zklamání už Vás nečeká, a přejeme i přes to hezký den,
redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...
Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...

Obchod Apetit