0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové medailonky s koprovým pestem a minignocchi

Vepřové medailonky s koprovým pestem a minignocchi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové medailonky s koprovým pestem a minignocchi

3.6 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2889 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 204 g
Tuky 176 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koprové pesto je delikatesa v pravém slova smyslu – určitě ho ochutnejte, i když kopr běžně nemilujete!

Suroviny

kopr 1 svazek
trochu nechat i na ozdobení
česnek 1 stroužek
oloupaný, nakrájený
nastrouhaný najemno
pekanové ořechy 1 hrst
opražené, lze použít i vlašské ořechy
olivový olej panenský 60 ml
2 lžíce navíc na maso
sůl mořská
hrubá
pepř
čerstvě mletý
gnocchi bramborové 500 g
italské mini
pečeně (karé) 3 plátky
podle velikosti
mouka pšeničná hladká 2,5 PL

1 V robotu nebo v chopperu zpracujte všechny suroviny až po 60 ml panenského olivového oleje (včetně) se špetkou soli a pepře dohladka nebo jak to máte rádi.

2 Gnocchi uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a promíchejte s pestem.

3 Maso podle chuti a potřeby naklepejte a obalte v mouce smíchané se solí a pepřem podle chuti. Přebytečnou mouku oklepejte.

4 Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opečte na něm kotlety z obou stran dozlatova a aby byly propečené (asi 3—4 minuty z každé strany, podle velikosti a tloušťky plátků).

5 Opečené maso podávejte s noky obalenými v pestu. Podle chuti ještě ozdobte koprem, popřípadě doplňte šťávou vypečenou z masa.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Komentáře

Bohdanka Klimšová

I když nejste příznivci koprovky, nebo kopru obecně, tento recept vam pomůže ho zařadit do jídelníčku. A navíc je recepry tak rychle připravený.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč