Koprové pesto je delikatesa v pravém slova smyslu – určitě ho ochutnejte, i když kopr běžně nemilujete!
Suroviny
1 V robotu nebo v chopperu zpracujte všechny suroviny až po 60 ml panenského olivového oleje (včetně) se špetkou soli a pepře dohladka nebo jak to máte rádi.
2 Gnocchi uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a promíchejte s pestem.
3 Maso podle chuti a potřeby naklepejte a obalte v mouce smíchané se solí a pepřem podle chuti. Přebytečnou mouku oklepejte.
4 Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opečte na něm kotlety z obou stran dozlatova a aby byly propečené (asi 3—4 minuty z každé strany, podle velikosti a tloušťky plátků).
5 Opečené maso podávejte s noky obalenými v pestu. Podle chuti ještě ozdobte koprem, popřípadě doplňte šťávou vypečenou z masa.
Komentáře
Bohdanka Klimšová
23.11.2020 12:43
I když nejste příznivci
I když nejste příznivci koprovky, nebo kopru obecně, tento recept vam pomůže ho zařadit do jídelníčku. A navíc je recepry tak rychle připravený.