Vepřové medailonky s koprovým pestem a minignocchi

Vepřové medailonky s koprovým pestem a minignocchi

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2492 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 199 g
Tuky 131 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koprové pesto je delikatesa v pravém slova smyslu – určitě ho ochutnejte, i když kopr běžně nemilujete!

Související recepty

Suroviny

kopr 1 svazek
trochu nechat i na ozdobení
česnek 1 stroužek
oloupaný, nakrájený
parmazán 25 g
nastrouhaný najemno
pekanové ořechy 1 hrst
opražené, lze použít i vlašské ořechy
olivový olej 60 ml
panenský, 2 lžíce navíc na maso
sůl
mořská, hrubá
pepř
čerstvě mletý
gnocchi bramborové 500 g
italské mini
vepřové maso 3 plátek
(karé), podle velikosti
mouka pšeničná hladká 2 PL

1 V robotu nebo v chopperu zpracujte všechny suroviny až po 60 ml panenského olivového oleje (včetně) se špetkou soli a pepře dohladka nebo jak to máte rádi.

2 Gnocchi uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a promíchejte s pestem.

3 Maso podle chuti a potřeby naklepejte a obalte v mouce smíchané se solí a pepřem podle chuti. Přebytečnou mouku oklepejte.

4 Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opečte na něm kotlety z obou stran dozlatova a aby byly propečené (asi 3—4 minuty z každé strany, podle velikosti a tloušťky plátků).

5 Opečené maso podávejte s noky obalenými v pestu. Podle chuti ještě ozdobte koprem, popřípadě doplňte šťávou vypečenou z masa.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Komentáře

Bohdanka Klimšová

I když nejste příznivci koprovky, nebo kopru obecně, tento recept vam pomůže ho zařadit do jídelníčku. A navíc je recepry tak rychle připravený.

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit