Vepřové medailonky s koprovým pestem a minignocchi

Vepřové medailonky s koprovým pestem a minignocchi

3.3 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2492 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 199 g
Tuky 131 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koprové pesto je delikatesa v pravém slova smyslu – určitě ho ochutnejte, i když kopr běžně nemilujete!

Suroviny

kopr 1 svazek
trochu nechat i na ozdobení
česnek 1 stroužek
oloupaný, nakrájený
parmazán 25 g
nastrouhaný najemno
pekanové ořechy 1 hrst
opražené, lze použít i vlašské ořechy
olivový olej 60 ml
panenský, 2 lžíce navíc na maso
sůl
mořská, hrubá
pepř
čerstvě mletý
gnocchi bramborové 500 g
italské mini
vepřové maso 3 plátek
(karé), podle velikosti
mouka pšeničná hladká 2 PL

1 V robotu nebo v chopperu zpracujte všechny suroviny až po 60 ml panenského olivového oleje (včetně) se špetkou soli a pepře dohladka nebo jak to máte rádi.

2 Gnocchi uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a promíchejte s pestem.

3 Maso podle chuti a potřeby naklepejte a obalte v mouce smíchané se solí a pepřem podle chuti. Přebytečnou mouku oklepejte.

4 Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opečte na něm kotlety z obou stran dozlatova a aby byly propečené (asi 3—4 minuty z každé strany, podle velikosti a tloušťky plátků).

5 Opečené maso podávejte s noky obalenými v pestu. Podle chuti ještě ozdobte koprem, popřípadě doplňte šťávou vypečenou z masa.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Komentáře

Bohdanka Klimšová

I když nejste příznivci koprovky, nebo kopru obecně, tento recept vam pomůže ho zařadit do jídelníčku. A navíc je recepry tak rychle připravený.

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit