Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové medailonky s koprovým pestem a minignocchi
Vepřové medailonky s koprovým pestem a minignocchi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové medailonky s koprovým pestem a minignocchi

3.8/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2889 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 204 g
Tuky 176 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koprové pesto je delikatesa v pravém slova smyslu – určitě ho ochutnejte, i když kopr běžně nemilujete!

Suroviny

kopr 1 svazek
trochu nechat i na ozdobení
česnek 1 stroužek
oloupaný, nakrájený
nastrouhaný najemno
pekanové ořechy 1 hrst
opražené, lze použít i vlašské ořechy
olivový olej panenský 60 ml
2 lžíce navíc na maso
sůl mořská
hrubá
pepř
čerstvě mletý
gnocchi bramborové 500 g
italské mini
podle velikosti

Postup

1

V robotu nebo v chopperu zpracujte všechny suroviny až po 60 ml panenského olivového oleje (včetně) se špetkou soli a pepře dohladka nebo jak to máte rádi.

2

Gnocchi uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a promíchejte s pestem.

3

Maso podle chuti a potřeby naklepejte a obalte v mouce smíchané se solí a pepřem podle chuti. Přebytečnou mouku oklepejte.

4

Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opečte na něm kotlety z obou stran dozlatova a aby byly propečené (asi 3—4 minuty z každé strany, podle velikosti a tloušťky plátků).

5

Opečené maso podávejte s noky obalenými v pestu. Podle chuti ještě ozdobte koprem, popřípadě doplňte šťávou vypečenou z masa.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Komentáře

23.11.2020 12:43

I když nejste příznivci koprovky, nebo kopru obecně, tento recept vam pomůže ho zařadit do jídelníčku. A navíc je recepry tak rychle připravený.

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...