0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos s krémovou koprovo-kaparovou omáčkou

Losos s krémovou koprovo-kaparovou omáčkou

3.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1663 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 47 g
Tuky 106 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kopr má bohaté využití v lidové medicíně a kdysi platíval za magickou rostlinu. Nejlepší je čerstvý, vůbec či jen málo tepelně upravený. Ladí s rybami, hovězím masem, vejci, zakysanými mléčnými výrobky a sýry.

Suroviny

losos 450 g
s kůží
sůl
pepř 0.5 ČL
barevný, čerstvě mletý
citronová kůra
najemno nastrouhaná, podle chuti
cibule sušená 1 ČL
jarní cibulka 1 ks
nakrájená na kolečka
citron 3 plátky
máslo 30 g
nakrájené
salát
směs listů a trocha čerstvého kopru k podávání
Na omáčku
zakysaná smetana 2 PL
zakysaná
majonéza 2 PL
jarní cibulka 1 ks
nadrobno nakrájená světlá část cibulky
citronová štáva
pár kapek
křenová pasta 0.5 ČL
kopr 1 PL
čerstvý, nasekaný
česnek sušený špetka
mletý
kapary 1 hrst
propláchnuté a nakrájené
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 180°C. Zapékací mísu či pekáč vyložte pevným alobalem či pečicím papírem, na něj položte lososa kůží dolů, posypte pepřem, citronovou kůrou, cibulovým práškem a solí, navrch dejte jarní cibulku a citron, poklaďte máslem. Alobal pevně uzavřete (papír stočte) nad lososem. Pečte 20 minut. Pak otevřete a podle potřeby dopečte otevřené, v alobalu můžete i pod grilem (asi 10 minut).

2 Přísady na omáčku vymíchejte dohladka. Podávejte k lososovi, doplněné směsí salátových lístků a koprem.

NĚCO NAVÍC
Lososa lze také opéct v pánvi na másle spolu s citronem a jarní cibulkou a dodatečně ochutit citronovou kůrou, kořením a solí.

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit