0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajčatovo-fenyklový gratin

Rajčatovo-fenyklový gratin
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rajčatovo-fenyklový gratin

3.1/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 562 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 34 g
Tuky 33 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kouzlo Středomoří: zralá rajčata, aromatické bylinky a křupavá zelenina. Podlehnout je tak snadné...

Suroviny

fenykl 1,5 ks
zbavené stonků, podělně rozpůlený a nakrájený na tenké plátky
lze použít i velmi tučnou zakysanou smetanu
30 g
tapenáda z černých oliv, lze použít i najemno nasekané olivy s trochou oleje
tymián 1 hrst
čerstvé lístky
nastrouhaný najemno
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
máslo
na vymazání
malé oválné, vyzrálé, nakrájené na 0,5cm plátky, příliš šťavnatá rajčata nechte v cedníku 15 min okapat

1 Předehřejte troubu na 180°C. Fenykl povařte v páře doměkka (8–10 minut). V míse ho pak promíchejte s crème fraîche, olivovou tapenádou, polovinou tymiánu a parmazánu, osolte a opepřete.

2 Menší zapékací nádobu vymažte máslem. Dno pokryjte fenyklovou směsí. Na ni vyskládejte v překrývajících se řadách rajčata. Osolte, opepřete, posypejte zbývajícím parmazánem a tymiánem.

3 Pečte 25–30 minut, až začne sýr hněd- nout a gratin bublat. Před podáváním nechte 5 minut stát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč