Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Rajčatovo-fenyklový gratin

Rajčatovo-fenyklový gratin

Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 463 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 33 g
Tuky 23 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kouzlo Středomoří: zralá rajčata, aromatické bylinky a křupavá zelenina. Podlehnout je tak snadné...

Suroviny

fenykl 1
zbavená stonků, podělně rozpůlený a nakrájený na tenké plátky
zakysaná smetana 60 g
lze použít i velmi tučnou zakysanou smetanu
30 g
tapenáda z černých oliv, lze použít i najemno nasekané olivy s trochou oleje
tymián 1 hrst
čerstvé lístky
parmazán 50 g
nastrouhaný najemno
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
máslo
na vymazání
rajčata 4 ks
malé oválné, vyzrálé, nakrájené na 0,5cm plátky

1 Předehřejte troubu na 180°C. Fenykl povařte v páře doměkka (8–10 minut). V míse ho pak promíchejte s crème fraîche, olivovou tapenádou, polovinou tymiánu a parmazánu, osolte a opepřete.

2 Menší zapékací nádobu vymažte máslem. Dno pokryjte fenyklovou směsí. Na ni vyskládejte v překrývajících se řadách rajčata. Osolte, opepřete, posypejte zbývajícím parmazánem a tymiánem.

3 Pečte 25–30 minut, až začne sýr hněd- nout a gratin bublat. Před podáváním nechte 5 minut stát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit