Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčatovo-fenyklový gratin
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 562 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 34 g
Tuky 33 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kouzlo Středomoří: zralá rajčata, aromatické bylinky a křupavá zelenina. Podlehnout je tak snadné...

Suroviny

fenykl 1,5 ks
zbavené stonků, podělně rozpůlený a nakrájený na tenké plátky
lze použít i velmi tučnou zakysanou smetanu
30 g
tapenáda z černých oliv, lze použít i najemno nasekané olivy s trochou oleje
tymián 1 hrst
čerstvé lístky
nastrouhaný najemno
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
na vymazání
malé oválné, vyzrálé, nakrájené na 0,5cm plátky, příliš šťavnatá rajčata nechte v cedníku 15 min okapat

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C. Fenykl povařte v páře doměkka (8–10 minut). V míse ho pak promíchejte s crème fraîche, olivovou tapenádou, polovinou tymiánu a parmazánu, osolte a opepřete.

2

Menší zapékací nádobu vymažte máslem. Dno pokryjte fenyklovou směsí. Na ni vyskládejte v překrývajících se řadách rajčata. Osolte, opepřete, posypejte zbývajícím parmazánem a tymiánem.

3

Pečte 25–30 minut, až začne sýr hněd- nout a gratin bublat. Před podáváním nechte 5 minut stát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...