Křupavý ,asijský‘ salát s řapíkatým celerem

Křupavý ,asijský‘ salát s řapíkatým celerem

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1102 kcal
Bílkoviny 22 g
Cukr 118 g
Tuky 54 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Máte-li je zrovna po ruce, můžete salát doplnit i asijskými bylinkami, jako je thajská bazalka, perila, klasnatka apod.

Suroviny

brambory 450 g
s pěknou slupkou, vydrhnutá a nakrájená na cca 2cm tlusté plátky
sůl
mořská
rostlinný olej 2 PL
chilli paprička 1 ks
červená, nakrájená na tenká kolečka
česnek 1 stroužek
malý, nastrouhaný najemno
rýžový ocet 60 ml
lze nahradit jablečným
cukr 1 ČL
třtinový, tmavý
zázvor (čerstvý) ČL
čerstvý, najemno nasekaný
arašídy 2 hrst
opražené, nesolené
řapíkatý celer 1 ks
podélně rozpůlený, nakrájený na plátky, a dvě hrsti mladých lístků
máta 1 hrst
natrhané lístky
koriandr 3 hrst
čerstvý, nahrubo nakrájený (lze vynechat)

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka na mírném ohni, asi 10–15 minut od dosažení varu. Sceďte, nechte vychladnout.

2 Ve velké pánvi na středním až silném ohni je opečte na oleji dozlatohněda a dokřupava, trvá to asi 8–10 minut, osolte.

3 Mezitím svařte v rendlíčku chilli papričku, česnek, ocet, cukr a zázvor, aby se cukr rozpustil (asi 2 minuty).

4 V míse promíchejte brambory s horkou octovou směsí a arašídy, nechte mírně zchladnout, přidejte celerové řapíky a listy, mátu a koriandr podle chuti, znovu promíchejte. Podle potřeby dosolte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit