Křupavý ,asijský‘ salát s řapíkatým celerem

Křupavý ,asijský‘ salát s řapíkatým celerem

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1102 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 118 g
Tuky 54 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte-li je zrovna po ruce, můžete salát doplnit i asijskými bylinkami, jako je thajská bazalka, perila, klasnatka apod.

Související recepty

Suroviny

brambory 450 g
s pěknou slupkou, vydrhnutá a nakrájená na cca 2cm tlusté plátky
sůl
mořská
rostlinný olej 2 PL
chilli paprička 1 ks
červená, nakrájená na tenká kolečka
česnek 1 stroužek
malý, nastrouhaný najemno
rýžový ocet 60 ml
lze nahradit jablečným
cukr 1 ČL
třtinový, tmavý
zázvor (čerstvý) ČL
čerstvý, najemno nasekaný
arašídy 2 hrst
opražené, nesolené
řapíkatý celer 1 ks
podélně rozpůlený, nakrájený na plátky, a dvě hrsti mladých lístků
máta 1 hrst
natrhané lístky
koriandr 3 hrst
čerstvý, nahrubo nakrájený (lze vynechat)

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka na mírném ohni, asi 10–15 minut od dosažení varu. Sceďte, nechte vychladnout.

2 Ve velké pánvi na středním až silném ohni je opečte na oleji dozlatohněda a dokřupava, trvá to asi 8–10 minut, osolte.

3 Mezitím svařte v rendlíčku chilli papričku, česnek, ocet, cukr a zázvor, aby se cukr rozpustil (asi 2 minuty).

4 V míse promíchejte brambory s horkou octovou směsí a arašídy, nechte mírně zchladnout, přidejte celerové řapíky a listy, mátu a koriandr podle chuti, znovu promíchejte. Podle potřeby dosolte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit