Křupavý ,asijský‘ salát s řapíkatým celerem

Křupavý ,asijský‘ salát s řapíkatým celerem

3 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1102 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 118 g
Tuky 54 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte-li je zrovna po ruce, můžete salát doplnit i asijskými bylinkami, jako je thajská bazalka, perila, klasnatka apod.

Suroviny

brambory 450 g
s pěknou slupkou, vydrhnutá a nakrájená na cca 2cm tlusté plátky
sůl
mořská
rostlinný olej 2 PL
chilli paprička 1 ks
červená, nakrájená na tenká kolečka
česnek 1 stroužek
malý, nastrouhaný najemno
rýžový ocet 60 ml
lze nahradit jablečným
cukr 1 ČL
třtinový, tmavý
zázvor (čerstvý) ČL
čerstvý, najemno nasekaný
arašídy 2 hrst
opražené, nesolené
Řapíkatý celer 1 ks
podélně rozpůlený, nakrájený na plátky, a dvě hrsti mladých lístků
máta 1 hrst
natrhané lístky
koriandr 3 hrst
čerstvý, nahrubo nakrájený (lze vynechat)

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka na mírném ohni, asi 10–15 minut od dosažení varu. Sceďte, nechte vychladnout.

2 Ve velké pánvi na středním až silném ohni je opečte na oleji dozlatohněda a dokřupava, trvá to asi 8–10 minut, osolte.

3 Mezitím svařte v rendlíčku chilli papričku, česnek, ocet, cukr a zázvor, aby se cukr rozpustil (asi 2 minuty).

4 V míse promíchejte brambory s horkou octovou směsí a arašídy, nechte mírně zchladnout, přidejte celerové řapíky a listy, mátu a koriandr podle chuti, znovu promíchejte. Podle potřeby dosolte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit