Krémová chřestová polévka je absolutně klasickou partií, kterou je ovšem možné rozehrát několika směry.
Suroviny
Postup
Chřest očistěte a odkrojte dřevnaté konce. Nakrájejte ho na kousky.
Máslo rozpusťte v hrnci a osmahněte na něm cibulku, ale jen tak, aby ještě nechytila barvu.
Zalijte studeným vývarem. Přiveďte k varu, vsypte chřest a povařte asi dvacet minut (dokud nezměkne).
Vyjměte několik kousků, použijete je nakonec na ozdobu. Polévku rozmixujte (můžete použít ponorný mixér), dochuťte solí a pepřem, zjemněte smetanou a ozdobte hrubě drceným vícebarevným pepřem. Lžíci chladného másla rozkrájejte na kousky a ty vložte do polévky a rozmíchejte. Zjemní ji a zahustí. Pak už nevařte!
Chřest, který jste si odložili stranou na ozdobu, nahrubo nasekejte a spolu s pepřem jím posypte polévku. Podávejte s křupavým čerstvým pečivem.
Komentáře
Anonym
24.04.2007 11:46
polievka
Anonym
09.06.2007 18:38
trvale v repertoaru