Nadýchaný a jemný koláč si už získal celé generace! Vítězí i jednoduchou přípravou.
Suroviny
1
ks
tyčinka Margot nastrouhaná
mouka pšeničná polohrubá
400
g
+ na vysypání plechu
krupicový cukr
200
g
vanilkový cukr
1
bal
smetana ke šlehání
250
ml
vejce
2
ks
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
olej
2
PL
+ na vymazání plechu
mléko
2
PL
Poleva
máslo
150
g
moučkový cukr
150
g
kakao
2
PL
trocha
Postup
1
Všechny suroviny na těsto utřete v míse a pak přesuňte na vymazaný a vysypaný pekáč nebo plech.
2
Pečte v troubě předehřáté na 200/180 stupňů zhruba půl hodiny. Ještě teplý koláč potřete polevou, utřenou z uvedených surovin.
MARGOT Klasika už od 70. let minulého století, pojmenovaná po krásné a podnikavé francouzské královně. Té by určitě praktický a lahodý koláč také zachutnal!
Komentáře