0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kefírová buchta s kokosem a čokoládou

Kefírová buchta s kokosem a čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kefírová buchta s kokosem a čokoládou

4.5/5 Počet hodnocení: 72
Do hodiny Snadné Na formu 18 x 18 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4312 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 490 g
Tuky 235 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasickou buchtu oceníte k nedělní odpolední kávě i k pondělní snídani.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 1,5 hrnku
+ na vysypání formy
krupicový cukr 1 hrnek
kokos strouhaný 2 PL
jedlá soda ½ ČL
rostlinný olej ½ hrnku
kefír 1 hrnek
lze nahradit podmáslím
Na polevu
tmavá čokoláda 100 g
kokos strouhaný hrnku
likér ¼ hrnku
kokosový

Postup

1

Předehřejte troubu na 170 °C a vymažte čtvercovou formu s okrajem trochou oleje nebo másla a vysypte ji moukou nebo vyložte papírem na pečení. V míse promíchejte mouku, cukr, kokos, sodu, olej a kefír.

2

Těsto vlijte do formy, uhlaďte a pečte asi 40 minut, dokud není povrch zlatý a špejle vpíchnutá do středu těsta nevyjde čistá. Vyjměte z trouby, nechte 5 minut chladnout ve formě a pak korpus několikrát propíchejte špejlí a zakapejte likérem. Nechte ho vsáknout. Potom buchtu přesuňte na mřížku, aby úplně vychladla.

3

Čokoládu na polevu nalámejte do ohnivzdorné mísy, misku postavte na hrnec s vroucí vodou, přilijte smetanu a míchejte do rozpuštění. Stáhněte z hrnce a nechte zchladnout. Občas promíchejte, aby poleva zůstala hladká.

4

Polevu rozetřete na buchtu včetně boků a posypte nahoře i po stranách strouhaným kokosem. Nechte v chladu ztuhnout a pak krájejte na řezy.

NĚCO NAVÍC
O kategorii výš vyšvihne tuhle buchtu kopeček šlehačky!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Komentáře

Daniela Bernátová

Výborne, len na velký plech treba všetko x3. :)

Alena Polakovičová

Perfektní a rychlá buchta bez vajec. Díky podmáslí je uzasne nadýchaná! Po upečení a vychladnutí jsem ji pomazala domácí rybízovou marmeládou, polila čokoládou a posypala kokosem. Nebe v hubě ;)!

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč