0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kefírová buchta s kokosem a čokoládou

Kefírová buchta s kokosem a čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kefírová buchta s kokosem a čokoládou

4 / 5. Počet hodnocení: 53
Do hodiny Snadné Na formu 18 x 18 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4312 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 490 g
Tuky 235 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasickou buchtu oceníte k nedělní odpolední kávě i k pondělní snídani.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 1.5 hrnku
+ na vysypání formy
krupicový cukr 1 hrnek
kokos strouhaný 2 PL
jedlá soda 0.5 ČL
rostlinný olej 0.5 hrnku
kefír 1 hrnek
lze nahradit podmáslím
Na polevu
tmavá čokoláda 100 g
smetana ke šlehání 0.5 kelímku
kokos strouhaný 0.33 hrnku
likér 0.25 hrnku
kokosový

Postup

1

Předehřejte troubu na 170 °C a vymažte čtvercovou formu s okrajem trochou oleje nebo másla a vysypte ji moukou nebo vyložte papírem na pečení. V míse promíchejte mouku, cukr, kokos, sodu, olej a kefír.

2

Těsto vlijte do formy, uhlaďte a pečte asi 40 minut, dokud není povrch zlatý a špejle vpíchnutá do středu těsta nevyjde čistá. Vyjměte z trouby, nechte 5 minut chladnout ve formě a pak korpus několikrát propíchejte špejlí a zakapejte likérem. Nechte ho vsáknout. Potom buchtu přesuňte na mřížku, aby úplně vychladla.

3

Čokoládu na polevu nalámejte do ohnivzdorné mísy, misku postavte na hrnec s vroucí vodou, přilijte smetanu a míchejte do rozpuštění. Stáhněte z hrnce a nechte zchladnout. Občas promíchejte, aby poleva zůstala hladká.

4

Polevu rozetřete na buchtu včetně boků a posypte nahoře i po stranách strouhaným kokosem. Nechte v chladu ztuhnout a pak krájejte na řezy.

NĚCO NAVÍC
O kategorii výš vyšvihne tuhle buchtu kopeček šlehačky!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Komentáře

Alena Polakovičová

Perfektní a rychlá buchta bez vajec. Díky podmáslí je uzasne nadýchaná! Po upečení a vychladnutí jsem ji pomazala domácí rybízovou marmeládou, polila čokoládou a posypala kokosem. Nebe v hubě ;)!

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit