Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč Margot
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 49
Do 45 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5856 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 780 g
Tuky 268 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláč Margot je nadýchaný, jemný a pro svou senzační chuť si už získal celé generace! Vítězí nejen svou jednoduchou přípravou, ale také naprosto bezkonkurenčním spojením známé kokosové tyčinky a lahodného máslového krému. Řezy Margot si vychutnejte k odpolední kávě či čaji.

Suroviny

1 ks
tyčinka Margot nastrouhaná
+ na vysypání plechu
vejce 2 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
olej 2 PL
+ na vymazání plechu
Poleva
máslo 150 g
kakao 2 PL
tuzemák, trocha

Postup

1

Všechny suroviny na těsto utřete v míse a pak přesuňte na vymazaný a vysypaný pekáč nebo plech.

2

Pečte v troubě předehřáté na 200/180 stupňů zhruba půl hodiny. Ještě teplý koláč potřete polevou, utřenou z uvedených surovin.

MARGOT Klasika už od 70. let minulého století, pojmenovaná po krásné a podnikavé francouzské královně. Té by určitě praktický a lahodý koláč také zachutnal!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

02.06.2008 17:20
Výborná, moc sladká není. Někde dávají dokonce 2hrnky cukru.
27.09.2007 18:02
Na můj vkus příliš sladký. Zvládne ho ale každý začátečník.
29.09.2007 01:38
Koláč bol dobrý, trošku suchý, nedávala som krém ale natrela som ho čololádou. Snáď ho ešte treba po upečení natrieť pikatným lekvárom a až potom poliať polevou.
13.09.2007 19:25
Recept se nachází v příl.č.12/06, str.6
13.09.2007 10:40
No ja nevim..Nam to chutna s kremem:)))
09.09.2007 16:10
Dělám odlehčenou verzi krému, a to místo máslového udělám jen šlehačku s kakaem. Je pak víc cítit vůně koláče a ne krému.
07.09.2007 09:49
Místo hutného krému zkuzte rozpustit dvě tyčinky Kaštanů s trochou Iva tuku.
29.08.2007 09:00
Tento koláč jsem pekla a nebyla jsem s ním moc spokojená. Těsto bylo vynikající, ale ten krém se mně zdál být takový hodně máslový a zbytečně ničil chut buchty. Příště to potřu raději pouze čokoldou.
28.08.2007 18:01
Namisto smetany davam sojove mleko, je vyborny i tak!

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...