0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč Margot
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 36
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5856 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 780 g
Tuky 268 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchaný a jemný koláč si už získal celé generace! Vítězí i jednoduchou přípravou.

Suroviny

1 ks
tyčinka Margot nastrouhaná
mouka pšeničná polohrubá 400 g
+ na vysypání plechu
krupicový cukr 200 g
vanilkový cukr 1 bal
vejce 2 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
olej 2 PL
+ na vymazání plechu
mléko 2 PL
Poleva
máslo 150 g
moučkový cukr 150 g
kakao 2 PL
trocha

Postup

1

Všechny suroviny na těsto utřete v míse a pak přesuňte na vymazaný a vysypaný pekáč nebo plech.

2

Pečte v troubě předehřáté na 200/180 stupňů zhruba půl hodiny. Ještě teplý koláč potřete polevou, utřenou z uvedených surovin.

MARGOT Klasika už od 70. let minulého století, pojmenovaná po krásné a podnikavé francouzské královně. Té by určitě praktický a lahodý koláč také zachutnal!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

Namisto smetany davam sojove mleko, je vyborny i tak!

Anonym

Tento koláč jsem pekla a nebyla jsem s ním moc spokojená. Těsto bylo vynikající, ale ten krém se mně zdál být takový hodně máslový a zbytečně ničil chut buchty. Příště to potřu raději pouze čokoldou.

Anonym

Místo hutného krému zkuzte rozpustit dvě tyčinky Kaštanů s trochou Iva tuku.

Anonym

Dělám odlehčenou verzi krému, a to místo máslového udělám jen šlehačku s kakaem. Je pak víc cítit vůně koláče a ne krému.

Anonym

No ja nevim..Nam to chutna s kremem:)))

Anonym

Recept se nachází v příl.č.12/06, str.6

Anonym

Na můj vkus příliš sladký. Zvládne ho ale každý začátečník.

Anonym

Koláč bol dobrý, trošku suchý, nedávala som krém ale natrela som ho čololádou. Snáď ho ešte treba po upečení natrieť pikatným lekvárom a až potom poliať polevou.

Anonym

Výborná, moc sladká není. Někde dávají dokonce 2hrnky cukru.

Apetit magazín