Nadýchaný a jemný koláč si už získal celé generace! Vítězí i jednoduchou přípravou.
Suroviny
1
ks
tyčinka Margot nastrouhaná
mouka pšeničná polohrubá
400
g
+ na vysypání plechu
krupicový cukr
200
g
vanilkový cukr
1
bal
smetana ke šlehání
250
ml
vejce
2
ks
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
olej
2
PL
+ na vymazání plechu
mléko
2
PL
Poleva
máslo
150
g
moučkový cukr
150
g
kakao
2
PL
trocha
Postup
1
Všechny suroviny na těsto utřete v míse a pak přesuňte na vymazaný a vysypaný pekáč nebo plech.
2
Pečte v troubě předehřáté na 200/180 stupňů zhruba půl hodiny. Ještě teplý koláč potřete polevou, utřenou z uvedených surovin.
MARGOT Klasika už od 70. let minulého století, pojmenovaná po krásné a podnikavé francouzské královně. Té by určitě praktický a lahodý koláč také zachutnal!
Komentáře
Anonym
28.08.2007 18:01
odlehcena verze (i pro vegany)
Anonym
29.08.2007 09:00
Hutný krém
Anonym
07.09.2007 09:49
Poleva
Anonym
09.09.2007 16:10
Krém
Anonym
13.09.2007 10:40
Krem
Anonym
13.09.2007 19:25
Apetit 12/06
Anonym
27.09.2007 18:02
Příliš mnoho cukru
Anonym
29.09.2007 01:38
dobré,trošku suché
Anonym
02.06.2008 17:20
Margot