Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč Margot
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 39
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5856 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 780 g
Tuky 268 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchaný a jemný koláč si už získal celé generace! Vítězí i jednoduchou přípravou.

Suroviny

1 ks
tyčinka Margot nastrouhaná
+ na vysypání plechu
vejce 2 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
olej 2 PL
+ na vymazání plechu
Poleva
máslo 150 g
kakao 2 PL
trocha

Postup

1

Všechny suroviny na těsto utřete v míse a pak přesuňte na vymazaný a vysypaný pekáč nebo plech.

2

Pečte v troubě předehřáté na 200/180 stupňů zhruba půl hodiny. Ještě teplý koláč potřete polevou, utřenou z uvedených surovin.

MARGOT Klasika už od 70. let minulého století, pojmenovaná po krásné a podnikavé francouzské královně. Té by určitě praktický a lahodý koláč také zachutnal!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

02.06.2008 17:20
Výborná, moc sladká není. Někde dávají dokonce 2hrnky cukru.
27.09.2007 18:02
Na můj vkus příliš sladký. Zvládne ho ale každý začátečník.
29.09.2007 01:38
Koláč bol dobrý, trošku suchý, nedávala som krém ale natrela som ho čololádou. Snáď ho ešte treba po upečení natrieť pikatným lekvárom a až potom poliať polevou.
13.09.2007 19:25
Recept se nachází v příl.č.12/06, str.6
13.09.2007 10:40
No ja nevim..Nam to chutna s kremem:)))
09.09.2007 16:10
Dělám odlehčenou verzi krému, a to místo máslového udělám jen šlehačku s kakaem. Je pak víc cítit vůně koláče a ne krému.
07.09.2007 09:49
Místo hutného krému zkuzte rozpustit dvě tyčinky Kaštanů s trochou Iva tuku.
29.08.2007 09:00
Tento koláč jsem pekla a nebyla jsem s ním moc spokojená. Těsto bylo vynikající, ale ten krém se mně zdál být takový hodně máslový a zbytečně ničil chut buchty. Příště to potřu raději pouze čokoldou.
28.08.2007 18:01
Namisto smetany davam sojove mleko, je vyborny i tak!

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč