0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč Margot
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 33
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5856 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 780 g
Tuky 268 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchaný a jemný koláč si už získal celé generace! Vítězí i jednoduchou přípravou.

Suroviny

1 ks
tyčinka Margot nastrouhaná
mouka pšeničná polohrubá 400 g
+ na vysypání plechu
krupicový cukr 200 g
vanilkový cukr 1 bal
smetana ke šlehání 250 ml
vejce 2 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
olej 2 PL
+ na vymazání plechu
mléko 2 PL
Poleva
máslo 150 g
moučkový cukr 150 g
kakao 2 PL
rum
trocha

Postup

1

Všechny suroviny na těsto utřete v míse a pak přesuňte na vymazaný a vysypaný pekáč nebo plech.

2

Pečte v troubě předehřáté na 200/180 stupňů zhruba půl hodiny. Ještě teplý koláč potřete polevou, utřenou z uvedených surovin.

MARGOT Klasika už od 70. let minulého století, pojmenovaná po krásné a podnikavé francouzské královně. Té by určitě praktický a lahodý koláč také zachutnal!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

Tento koláč jsem pekla a nebyla jsem s ním moc spokojená. Těsto bylo vynikající, ale ten krém se mně zdál být takový hodně máslový a zbytečně ničil chut buchty. Příště to potřu raději pouze čokoldou.

Anonym

Místo hutného krému zkuzte rozpustit dvě tyčinky Kaštanů s trochou Iva tuku.

Anonym

Dělám odlehčenou verzi krému, a to místo máslového udělám jen šlehačku s kakaem. Je pak víc cítit vůně koláče a ne krému.

Anonym

No ja nevim..Nam to chutna s kremem:)))

Anonym

Koláč bol dobrý, trošku suchý, nedávala som krém ale natrela som ho čololádou. Snáď ho ešte treba po upečení natrieť pikatným lekvárom a až potom poliať polevou.

Anonym

Výborná, moc sladká není. Někde dávají dokonce 2hrnky cukru.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit