Vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou

Vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 10 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3063 kcal
Bílkoviny 228 g
Sacharidy 33 g
Tuky 219 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalý hlavní chod v italských barvách! Slanina se postará o to, aby panenka zůstala šťavnatá a aby krásně voněla. Středomořskou chuť jídlu dodá špenát s mozzarellou.

Suroviny

panenka 6 ks
po 150 g
špenát 600 g
čerstvý
mozzarella 300 g
nakrájená na plátky
pancetta 300 g
lze nahradit anglickou slaninou
olivový olej
sůl
pepř
1. Maso rozkrájejte na plátky, jemně naklepejte, osolte a opep- řete. Špenát spařte horkou vodou a přebytečnou tekutinu zlehka vymačkejte. Listy položte na panenku spolu s plátky mozzarelly. Vytvořte z masa závitek a ten pak obalte v pancettě, případně anglické slanině.

2. Předehřejte troubu na 250, horkovzdušnou na 230 stupňů. Na pánvi rozpalte olej a zprudka na něm opečte kapsy, z každé strany asi dvě minuty. Pak je vložte do pekáčku a zhruba čtvrt hodiny pečte v troubě.

3. Při servírování závitek rozřízněte a položte ho na talíř řezem nahoru.

Další recept na vepřovou panenku  naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Komentáře

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit