0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šneci z vepřové panenky

Šneci z vepřové panenky

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 816 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 0 g
Tuky 30 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Panenka zůstane díky slanině krásně šťavnatá. V kombinaci s plněnými papričkami je to přímo božské jídlo!

Suroviny

panenka 600 g
zhruba 2x10cm
provensálské koření
plátky
paprika
malé, prodává Makro, bal za 60Kč
sýr akawi kostičky
bageta
bylinková, počet dle potřeby

1.  Dřevěné špejle ponořte do vody; nebudou pak hořet. 600 g vepřové panenky nakrájejte na tenké plátky (zhruba 2 × 10 cm). Posypte je provensálským kořením, osolte, opepřete a navrch položte plátek slaniny. Zarolujte a dejte stranou. Malé papriky (prodává Makro, balení za 60 Kč) nařízněte, odstraňte z nich semínka a pak do každé dejte kostičku sýra akawi.

2.  Na špejle střídavě napichujte naplněné papriky a závitky z panenky. Zhruba čtvrt hodiny ze všech stran opékejte na grilu či grilovací pánvi. Podávejte s bylinkovými bagetami, připravenými podle návodu na téhle straně.

Bylinkové bagety 
Změklé máslo osolte a smíchejte s jemně posekanými bylinkami, například pažitkou, bazalkou, kerblíkem, koprem, petrželkou… Den staré pečivo (my jsme použili bagety, ale vhodné jsou i housky, rohlíky, ciabatty…) několikrát nařízněte a do zářezů vetřete bylinkové máslo. Pečivo zabalte do alobalu a nechte na okraji grilu prohřát.

Komentáře

Anonym

Tak jsme z tohoto receptu vysla tak, ze jsem - udelala tenke dlouhe platky z panenky - ty zakapala olivovym olejem, zlehka osolila a posypala cerstvyma bylinkama ala provensalske koreni a nechala odlezet - pokladla slaninu - srolovala a kazdeho snecka jsem napichla na paratko a grilovala obklopene zeleninou (cuketa, paprika, cherry r.) tak, ze kazdy snek lezel na jednom platku cukety a byl jim prikryt.. pod grilem asi 20 minut a lahoda! :)

Anonym

Recept se nachází v č.7/06, str.31

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč