Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šneci z vepřové panenky

Šneci z vepřové panenky

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 816 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 0 g
Tuky 30 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Panenka zůstane díky slanině krásně šťavnatá. V kombinaci s plněnými papričkami je to přímo božské jídlo!

Související recepty

Suroviny

panenka 600 g
zhruba 2x10cm
provensálské koření
plátky
malé, prodává Makro, bal za 60Kč
sýr akawi kostičky
bageta
bylinková, počet dle potřeby

Postup

1

Dřevěné špejle ponořte do vody; nebudou pak hořet. 600g vepřové panenky nakrájejte na tenké plátky (zhruba 2×10cm). Posypte je provensálským kořením, osolte, opepřete a navrch položte plátek slaniny. Zarolujte a dejte stranou. Malé papriky (prodává Makro, balení za 60Kč) nařízněte, odstraňte z nich semínka a pak do každé dejte kostičku sýra akawi.

2
Na špejle střídavě napichujte naplněné papriky a závitky z panenky. Zhruba čtvrt hodiny ze všech stran opékejte na grilu či grilovací pánvi. Podávejte s bylinkovými bagetami, připravenými podle návodu na téhle straně.

Bylinkové bagety
Změklé máslo osolte a smíchejte s jemně posekanými bylinkami, například pažitkou, bazalkou, kerblíkem, koprem, petrželkou… Den staré pečivo (my jsme použili bagety, ale vhodné jsou i housky, rohlíky, ciabatty…) několikrát nařízněte a do zářezů vetřete bylinkové máslo. Pečivo zabalte do alobalu a nechte na okraji grilu prohřát.

Komentáře

10.09.2007 20:47
Recept se nachází v č.7/06, str.31
15.04.2007 22:35
Tak jsme z tohoto receptu vysla tak, ze jsem - udelala tenke dlouhe platky z panenky - ty zakapala olivovym olejem, zlehka osolila a posypala cerstvyma bylinkama ala provensalske koreni a nechala odlezet - pokladla slaninu - srolovala a kazdeho snecka jsem napichla na paratko a grilovala obklopene zeleninou (cuketa, paprika, cherry r.) tak, ze kazdy snek lezel na jednom platku cukety a byl jim prikryt.. pod grilem asi 20 minut a lahoda! :)

Apetit magazín