Panenka zůstane díky slanině krásně šťavnatá. V kombinaci s plněnými papričkami je to přímo božské jídlo!
Postup
1
Dřevěné špejle ponořte do vody; nebudou pak hořet. 600g vepřové panenky nakrájejte na tenké plátky (zhruba 2×10cm). Posypte je provensálským kořením, osolte, opepřete a navrch položte plátek slaniny. Zarolujte a dejte stranou. Malé papriky (prodává Makro, balení za 60Kč) nařízněte, odstraňte z nich semínka a pak do každé dejte kostičku sýra akawi.
2
Na špejle střídavě napichujte naplněné papriky a závitky z panenky. Zhruba čtvrt hodiny ze všech stran opékejte na grilu či grilovací pánvi. Podávejte s bylinkovými bagetami, připravenými podle návodu na téhle straně.
Bylinkové bagety
Změklé máslo osolte a smíchejte s jemně posekanými bylinkami, například pažitkou, bazalkou, kerblíkem, koprem, petrželkou… Den staré pečivo (my jsme použili bagety, ale vhodné jsou i housky, rohlíky, ciabatty…) několikrát nařízněte a do zářezů vetřete bylinkové máslo. Pečivo zabalte do alobalu a nechte na okraji grilu prohřát.
Bylinkové bagety
Změklé máslo osolte a smíchejte s jemně posekanými bylinkami, například pažitkou, bazalkou, kerblíkem, koprem, petrželkou… Den staré pečivo (my jsme použili bagety, ale vhodné jsou i housky, rohlíky, ciabatty…) několikrát nařízněte a do zářezů vetřete bylinkové máslo. Pečivo zabalte do alobalu a nechte na okraji grilu prohřát.
Komentáře