Recept na marokánky je ve své podstatě velmi jednoduchý a můžete jej upravit podle své chuti a domácích zásob ořechů a sušeného nebo kandovaného ovoce. Před podáváním (nebo darováním) můžete vláčné placičky přelít čokoládovou polevou.
Suroviny
smetana ke šlehání
300
ml
máslo
150
g
změklé
med
80
g
mandle loupané
300
g
sekané
kandované ovoce
370
g
sekané
rozinky
100
g
větší překrájejte
mouka pšeničná hladká
230
g
krupicový cukr
450
g
Postup
1
Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C.
2
300 ml smetany ke šlehání zahřejte se 150 g změklého másla, 80 g medu, 300 g sekaných loupaných mandlí, 370 g kandovaného sekaného ovoce a 100 g rozinek (větší překrájejte).
3
Vlijte do mísy a utřete spolu s 230 g hladké mouky a 450 g krupicového cukru.
4
Na plech vyložený pečicím papírem klaďte lžičkou hrudky a lehce je rozetřete na placičky.
5
Pečte zhruba 12–15 minut; placičky by měly být pevné a zlatavé. Pečením se ještě trochu zploští.
Komentáře
Anonym
11.03.2006 14:37
nepovedlo se
Anonym
02.08.2006 19:55
mozno preto
Anonym
05.09.2007 15:20
Marokánky
Anonym
03.09.2007 18:37
Apetit 11/05
Magdaléna Jelínková
09.12.2009 23:55
úžasné
Alena Hausnerova
13.12.2015 14:41
Výborný recept, jen jsem
Výborný recept, jen jsem placičky pekla o něco déle, pak se nelepí na sebe a krásně křupou. Čokoládu už na ně dávat nebudu - nemůžou být lepší!
Dominika Skalická
21.12.2015 16:38
Tyto marokánky peču už od
Tyto marokánky peču už od jejich zveřejnění v časopise a miluje je celá naše rodina. Cukru dávám o něco méně, protože polevám (rodinnou) čokoládovou polevou :-)
Kateřina Straková
13.12.2017 19:58
Za mě super recept! Marokánky
Za mě super recept! Marokánky miluji a letos jsem je dělala poprvé. Odrazovaly mě od toho všelijaké komentáře a různorodé recepty, ale díky tomuto receptu se vše povedlo na jedničku. Dělala jsem z poloviční dávky a i tak máme marokánek pro celou rodinu. :-) A ubrala jsem cukr, dala jsem jen jednu třetinu uvedeného množství a i tak jsou sladké až až. Ráda se k tomuto receptu budu vracet.