0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8 / 5. Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné cca 50 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8135 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 1036 g
Tuky 391 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na marokánky je ve své podstatě velmi jednoduchý a můžete jej upravit podle své chuti a domácích zásob ořechů a sušeného nebo kandovaného ovoce. Před podáváním (nebo darováním) můžete vláčné placičky přelít čokoládovou polevou.

Suroviny

smetana ke šlehání 300 ml
máslo 150 g
změklé
med 80 g
mandle loupané 300 g
sekané
kandované ovoce 370 g
sekané
rozinky 100 g
větší překrájejte
mouka pšeničná hladká 230 g
krupicový cukr 450 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C.

2

300 ml smetany ke šlehání zahřejte se 150 g změklého másla, 80 g medu, 300 g sekaných loupaných mandlí, 370 g kandovaného sekaného ovoce a 100 g rozinek (větší překrájejte).

3

Vlijte do mísy a utřete spolu s 230 g hladké mouky a 450 g krupicového cukru.

4

Na plech vyložený pečicím papírem klaďte lžičkou hrudky a lehce je rozetřete na placičky.

5

Pečte zhruba 12–15 minut; placičky by měly být pevné a zlatavé. Pečením se ještě trochu zploští.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

Anonym

tak me se tenhle recept vubec nepovedl, placicky jakoby zkaramelizovaly a strvdly, pritom bylo vsechno podle receptu....

Anonym

mne sa to stalo s cookies...dovodom bolo ze rura nepiekla rovnomerne...v novej s ventilatorom bolo vsetko ok

Anonym

Dobrý den,mám jediný osvědčený recept.Naleznete ho na adrese Labužník.com-Jediné marokánky z arašídů,určitě zkuste.Lucie

Magdaléna Jelínková

Moc dobré a vláčné cukroví. Snad přežije do Vánoc bez újmy :). Doporučuji vzít více procentní smetanu. Čokoláda není snad ani potřeba, ale proč ne, mě se zdá cukroví dobré i bez čokoláídy. Vřele doporučuji, je to jednoduchý a rychlý recept.

Alena Hausnerova

Výborný recept, jen jsem placičky pekla o něco déle, pak se nelepí na sebe a krásně křupou. Čokoládu už na ně dávat nebudu - nemůžou být lepší!

Dominika Skalická

Tyto marokánky peču už od jejich zveřejnění v časopise a miluje je celá naše rodina. Cukru dávám o něco méně, protože polevám (rodinnou) čokoládovou polevou :-)

Kateřina Straková

Za mě super recept! Marokánky miluji a letos jsem je dělala poprvé. Odrazovaly mě od toho všelijaké komentáře a různorodé recepty, ale díky tomuto receptu se vše povedlo na jedničku. Dělala jsem z poloviční dávky a i tak máme marokánek pro celou rodinu. :-) A ubrala jsem cukr, dala jsem jen jednu třetinu uvedeného množství a i tak jsou sladké až až. Ráda se k tomuto receptu budu vracet.

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč