Marokánky s kandovanou pomerančovou kůrou

Marokánky s kandovanou pomerančovou kůrou

3.6 / 5. Počet hodnocení: 221
Více než hodinu Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2014 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 212 g
Tuky 106 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Marokánky můžete různě obměňovat, například pomocí různých barev čokolády či výběrem druhů kandovaného ovoce – kdo nemá rád kandovanou citrusovou kůru, může ji nahradit třeba sušenými brusinkami, hruškami, meruňkami...

Suroviny

mléko 125 ml
moučkový cukr 4 PL
máslo 20 g
mouka pšeničná hladká 10 g
vanilkový extrakt 1 ČL
pomerančová kůra kandovaná 80 g
na nudličky
třešně kandované 80 g
na kostičky
mandle loupané 160 g
na nudličky
čokoláda
na potření, lze nahradit čokoládovou polevou

Postup

1

V kastrůlku rozmíchejte mléko, cukr, máslo a mouku. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte asi minutu do zhoustnutí. Vmíchejte vanilkový extrakt, kandované ovoce i mandle a odstavte z ohně.

2

Předehřejte troubu na 170 °C.

3

Na plech vyložený pečicím papírem dělejte z hmoty lžičkou hromádky. Zploštěte je nožem a pečte asi 10 minut dooranžova. Nechte vychladnout a pak sejměte z papíru.

4

Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu nebo polevu a štětcem potřete spodní rovnou stranu marokánek.

5

Nechte zatuhnout na mřížce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit