Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marokánky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 37
Do 45 minut Velmi snadné cca 50 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8135 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 1036 g
Tuky 391 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na marokánky je ve své podstatě velmi jednoduchý a můžete jej upravit podle své chuti a domácích zásob ořechů a sušeného nebo kandovaného ovoce. Před podáváním (nebo darováním) můžete vláčné placičky přelít čokoládovou polevou.

Suroviny

máslo 150 g
změklé
med 80 g
sekané
sekané
rozinky 100 g
větší překrájejte

Postup

1

Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C.

2

300 ml smetany ke šlehání zahřejte se 150 g změklého másla, 80 g medu, 300 g sekaných loupaných mandlí, 370 g kandovaného sekaného ovoce a 100 g rozinek (větší překrájejte).

3

Vlijte do mísy a utřete spolu s 230 g hladké mouky a 450 g krupicového cukru.

4

Na plech vyložený pečicím papírem klaďte lžičkou hrudky a lehce je rozetřete na placičky.

5

Pečte zhruba 12–15 minut; placičky by měly být pevné a zlatavé. Pečením se ještě trochu zploští.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

13.12.2017 19:58

Za mě super recept! Marokánky miluji a letos jsem je dělala poprvé. Odrazovaly mě od toho všelijaké komentáře a různorodé recepty, ale díky tomuto receptu se vše povedlo na jedničku. Dělala jsem z poloviční dávky a i tak máme marokánek pro celou rodinu. :-) A ubrala jsem cukr, dala jsem jen jednu třetinu uvedeného množství a i tak jsou sladké až až. Ráda se k tomuto receptu budu vracet.

21.12.2015 16:38

Tyto marokánky peču už od jejich zveřejnění v časopise a miluje je celá naše rodina. Cukru dávám o něco méně, protože polevám (rodinnou) čokoládovou polevou :-)

13.12.2015 14:41

Výborný recept, jen jsem placičky pekla o něco déle, pak se nelepí na sebe a krásně křupou. Čokoládu už na ně dávat nebudu - nemůžou být lepší!

09.12.2009 23:55
Moc dobré a vláčné cukroví. Snad přežije do Vánoc bez újmy :). Doporučuji vzít více procentní smetanu. Čokoláda není snad ani potřeba, ale proč ne, mě se zdá cukroví dobré i bez čokoláídy. Vřele doporučuji, je to jednoduchý a rychlý recept.
03.09.2007 18:37
Recept se nachází v č.11/05, str.72
11.03.2006 14:37
tak me se tenhle recept vubec nepovedl, placicky jakoby zkaramelizovaly a strvdly, pritom bylo vsechno podle receptu....
02.08.2006 19:55
mne sa to stalo s cookies...dovodom bolo ze rura nepiekla rovnomerne...v novej s ventilatorom bolo vsetko ok
05.09.2007 15:20
Dobrý den,mám jediný osvědčený recept.Naleznete ho na adrese Labužník.com-Jediné marokánky z arašídů,určitě zkuste.Lucie

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...