Recept na marokánky je ve své podstatě velmi jednoduchý a můžete jej upravit podle své chuti a domácích zásob ořechů a sušeného nebo kandovaného ovoce. Před podáváním (nebo darováním) můžete vláčné placičky přelít čokoládovou polevou.
Suroviny
smetana ke šlehání
300
ml
máslo
150
g
změklé
med
80
g
mandle loupané
300
g
sekané
kandované ovoce
370
g
sekané
rozinky
100
g
větší překrájejte
mouka pšeničná hladká
230
g
krupicový cukr
450
g
Postup
1
Troubu předehřejte na 160 °C.
2
Smetanu zahřejte spolu s máslem a medem.
3
Vlijte do mísy a utřete spolu s moukou a cukrem dohladka.
4
Přidejte mandle, kandované ovoce a rozinky (větší překrájejte). Zamíchejte.
5
Na plech vyložený pečicím papírem klaďte lžičkou hrudky a lehce je rozetřete na placičky.
6
Pečte zhruba 12–15 minut. Placičky by měly být pevné a zlatavé. Pečením se ještě trochu zploští.
Komentáře
Za mě super recept! Marokánky miluji a letos jsem je dělala poprvé. Odrazovaly mě od toho všelijaké komentáře a různorodé recepty, ale díky tomuto receptu se vše povedlo na jedničku. Dělala jsem z poloviční dávky a i tak máme marokánek pro celou rodinu. :-) A ubrala jsem cukr, dala jsem jen jednu třetinu uvedeného množství a i tak jsou sladké až až. Ráda se k tomuto receptu budu vracet.
Tyto marokánky peču už od jejich zveřejnění v časopise a miluje je celá naše rodina. Cukru dávám o něco méně, protože polevám (rodinnou) čokoládovou polevou :-)
Výborný recept, jen jsem placičky pekla o něco déle, pak se nelepí na sebe a krásně křupou. Čokoládu už na ně dávat nebudu - nemůžou být lepší!