Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marokánky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 51
Více než hodinu Snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3722 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 467 g
Tuky 174 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svršek je neuvěřitelně vláčný a šťavnatý, zato spodek čokoláda hezky zpevnila. Pamlsek k čaji i ke školní svačině z rodu návykových!

Suroviny

máslo 100 g
+ trocha na vymazání pekáčku
přírodní, nejlépe vláčný
med 100 g
nasekané
mandle plátky 100 g
rozpuštěná

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

2

Vymastěte pekáček o rozměrech 28 x 18 cm a vyložte ho pečicím papírem.

3

Máslo, cukr a med spolu zahřejte, až se cukr úplně rozpustí. Stáhněte z ohně, vsypte kandované třešně, ovoce, rozinky, mandle a mouku. Důkladně promíchejte, rozetřete na plech a pečte dozlatova.

4

Nechte na plechu chladnout pět minut, pak naznačte nožem řezy.

5

Dokrojte řezy, jednou stranou namočte v rozpuštěné čokoládě a nechte na voskovaném papíru ztuhnout a oschnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...