Svršek je neuvěřitelně vláčný a šťavnatý, zato spodek čokoláda hezky zpevnila. Pamlsek k čaji i ke školní svačině z rodu návykových!
Suroviny
máslo
100
g
+ trocha na vymazání pekáčku
krupicový cukr
100
g
přírodní, nejlépe vláčný
med
100
g
třešně kandované
100
g
rozinky
50
g
kandované ovoce
75
g
nasekané
mandle plátky
100
g
mouka pšeničná hladká
100
g
čokoláda
100
g
rozpuštěná
Postup
1
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.
2
Vymastěte pekáček o rozměrech 28 x 18 cm a vyložte ho pečicím papírem.
3
Máslo, cukr a med spolu zahřejte, až se cukr úplně rozpustí. Stáhněte z ohně, vsypte kandované třešně, ovoce, rozinky, mandle a mouku. Důkladně promíchejte, rozetřete na plech a pečte dozlatova.
4
Nechte na plechu chladnout pět minut, pak naznačte nožem řezy.
5
Dokrojte řezy, jednou stranou namočte v rozpuštěné čokoládě a nechte na voskovaném papíru ztuhnout a oschnout.