Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Marokánky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Více než hodinu Snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3722 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 467 g
Tuky 174 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svršek je neuvěřitelně vláčný a šťavnatý, zato spodek čokoláda hezky zpevnila. Pamlsek k čaji i ke školní svačině z rodu návykových!

Suroviny

máslo 100 g
+ trocha na vymazání pekáčku
krupicový cukr 100 g
přírodní, nejlépe vláčný
med 100 g
třešně kandované 100 g
rozinky 50 g
kandované ovoce 75 g
nasekané
mandle plátky 100 g
mouka pšeničná hladká 100 g
čokoláda 100 g
rozpuštěná

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vymastěte pekáček o rozměrech 28 x 18 cm a vyložte ho pečicím papírem. Máslo, cukr a med spolu zahřejte, až se cukr úplně rozpustí. Stáhněte z ohně, vsypte kandované třešně, ovoce, rozinky, mandle a mouku. Důkladně promíchejte, rozetřete na plech a pečte dozlatova. Nechte na plechu chladnout pět minut, pak naznačte nožem řezy.

Dokrojte řezy, jednou stranou namočte v rozpuštěné čokoládě a nechte na voskovaném papíru ztuhnout a oschnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit