0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Marokánky s kandovanými třešněmi

Marokánky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Marokánky s kandovanými třešněmi

3.9 / 5. Počet hodnocení: 41
Více než hodinu Snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3722 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 467 g
Tuky 174 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svršek je neuvěřitelně vláčný a šťavnatý, zato spodek čokoláda hezky zpevnila. Pamlsek k čaji i ke školní svačině z rodu návykových!

Suroviny

máslo 100 g
+ trocha na vymazání pekáčku
krupicový cukr 100 g
přírodní, nejlépe vláčný
med 100 g
třešně kandované 100 g
rozinky 50 g
kandované ovoce 75 g
nasekané
mandle plátky 100 g
mouka pšeničná hladká 100 g
čokoláda 100 g
rozpuštěná

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

2

Vymastěte pekáček o rozměrech 28 x 18 cm a vyložte ho pečicím papírem.

3

Máslo, cukr a med spolu zahřejte, až se cukr úplně rozpustí. Stáhněte z ohně, vsypte kandované třešně, ovoce, rozinky, mandle a mouku. Důkladně promíchejte, rozetřete na plech a pečte dozlatova.

4

Nechte na plechu chladnout pět minut, pak naznačte nožem řezy.

5

Dokrojte řezy, jednou stranou namočte v rozpuštěné čokoládě a nechte na voskovaném papíru ztuhnout a oschnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit