0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Marokánky s kandovanými třešněmi

Marokánky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Marokánky s kandovanými třešněmi

3.9/5 Počet hodnocení: 46
Více než hodinu Snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3722 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 467 g
Tuky 174 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svršek je neuvěřitelně vláčný a šťavnatý, zato spodek čokoláda hezky zpevnila. Pamlsek k čaji i ke školní svačině z rodu návykových!

Suroviny

máslo 100 g
+ trocha na vymazání pekáčku
krupicový cukr 100 g
přírodní, nejlépe vláčný
med 100 g
rozinky 50 g
nasekané
mandle plátky 100 g
mouka pšeničná hladká 100 g
rozpuštěná

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

2

Vymastěte pekáček o rozměrech 28 x 18 cm a vyložte ho pečicím papírem.

3

Máslo, cukr a med spolu zahřejte, až se cukr úplně rozpustí. Stáhněte z ohně, vsypte kandované třešně, ovoce, rozinky, mandle a mouku. Důkladně promíchejte, rozetřete na plech a pečte dozlatova.

4

Nechte na plechu chladnout pět minut, pak naznačte nožem řezy.

5

Dokrojte řezy, jednou stranou namočte v rozpuštěné čokoládě a nechte na voskovaném papíru ztuhnout a oschnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč