Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Brusinkové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 4.9 ()
Do hodiny Velmi snadné 30 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2239 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 354 g
Tuky 54 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oproti hutným perníčkům jsou lehké a nadýchané; brusinky jim dodávají báječně pikantní chuť. Zdobte podle vlastní fantazie, chuti a nálady.

Suroviny

bílek 4 ks
vyšlehané na tuhý sníh
moučkový cukr 130 g
ořechy 50 g
sekané
sušené brusinky 50 g
kandované ovoce 50 g
jemně nasekané
tmavá čokoláda 50 g
nasekaná
mouka pšeničná polohrubá 50 g
kypřicí prášek do pečiva 0.25 bal
máslo
nebo rostlinný tuk na vymazání plechu
Na polevu
moučkový cukr 100 g
bílek 1 ks
citronová štáva 1 ČL
potravinářské barvivo
dle výběru

Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů. Do sněhu zatřete cukr. Čokoládu, ořechy, kandované ovoce a brusinky smíchejte a spolu s moukou prosátou s práškem do pečiva je vmíchejte do ušlehaného sněhu.

Na vymazaný plech o rozměrech cca 20 x 30 cm vlijte těsto a čtvrt hodiny pečte.

Mezitím utřete polevu. Trochu jí oddělte a obarvěte ji potravinářským barvivem; bílou potírejte vychladlé řezy, nechte trochu zaschnout a potom ozdobte barevnou polevou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.12/05, str.36

Obchod Apetit