0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Morkové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6827 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 556 g
Tuky 386 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zní to trochu zběsile, ale chutná to skvěle! Staročeský recept znovuobjevili a upravili v Pražském kulinářském institutu v rámci soutěže Jak chutná Praha.

Suroviny

mandle 140 g
krupicový cukr 140 g
třešňovice 50 ml
skořice 1 špetka
housky 6 ks
na kostičky
máslo 4 PL
rozpuštěné
mouka pšeničná polohrubá 2 PL
žloutek 4 ks
smetana 400 ml
citronová kůra 1 ČL
nejlépe z bio citronu
moučkový cukr 100 g

1 Kosti pečte při 80 °C asi 30 minut, aby se morek uvolnil od kosti. Pomocí nože ho vydlabejte a dejte vychladit do lednice. Mezitím 4–8 kostí několikrát vyvařte v osolené a octem ochucené vodě a následně očistěte kartáčkem. Předehřejte troubu na 170 °C.

2 Vychladlý morek (potřebujete ho 140 g) rozmixujte s mandlemi, cukrem, třešňovicí a skořicí, až směs zesvětlá. Žemle pokapejte rozpuštěným máslem, poprašte polohrubou moukou a upečte dozlatova. Smíchejte žloutky, smetanu, citronovou kůru a moučkový cukr. Do směsi vsypte žemle a počkejte, až trochu nasáknou. Kosti postavte na plech vyložený pečicím papírem, dospodu každé kosti dejte vrstvu žemlí, pak ochucený morek a nahoru opět žemle. Zapékejte v troubě rozehřáté na 180 °C asi 25 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč