Jemná a voňavá směs vanilky, skořice, mandlí a medu... to je ta pravá hřejivá zimní lahoda!
Suroviny
Postup
Z mouky, másla a cukru vypracujte prsty směs připomínající drobenku. Přidejte vejce a vše spojte v těsto. To vyválejte na pomoučené ploše a vyložte jím kulatou pečicí formu o průměru 23 cm (i po okrajích). Dejte na půl hodiny do chladničky.
Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Těsto propíchejte vidličkou, navrch položte pečicí papír a vsypte na něj trochu fazolí na zatížení. Pečte čtvrt hodiny. Pak odstraňte papír s fazolemi a pečte základ koláče ještě pět minut, až je jemně zlatavý. Vyjměte formu z trouby a snižte teplotu o 20 °C.
Máslo a krupicový cukr ušlehejte ve větší misce, vmíchejte tvaroh, lžičku medu, žloutky, mouku a vanilková semínka. V jiné misce ušlehejte z bílků sníh a opatrně ho vmíchejte do tvarohové směsi. Tvarohovým krémem naplňte těsto ve formě.
Smíchejte hnědý cukr a skořici s mandlovými lupínky a posypte jimi dort. Vraťte ho do trouby a pečte ještě hodinu, až je krém pevný. Nechte dezert vychladnout v troubě; řezy podávejte přelité zbylým medem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů)
Komentáře
Anonym
04.05.2006 14:43
Moc dobré
Anonym
13.05.2006 13:21
Tvarohova plnka vynikajuca
Anonym
13.05.2006 13:21
Tvarohova plnka vynikajuca
Anonym
02.07.2006 18:13
Korpus
Anonym
23.08.2006 08:04
Korpus - změkčení
Anonym
23.08.2006 08:07
Korpus - změkčení
Anonym
13.01.2007 14:44
Těsto
Anonym
15.04.2007 19:21
Výborný
Anonym
26.06.2007 18:01
Báááječnýýý!!!
Anonym
31.08.2007 10:51
Apetit 2/05