Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Mozzarella s ančovičkami a červenou řepou

Mozzarella s ančovičkami a červenou řepou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4574 kcal
Bílkoviny 438 g
Sacharidy 210 g
Tuky 214 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace mozzarelly a červené řepy sice zní trochu bizarně, ale je fantastická! Když přidáte slané ančovičky a olivový olej, máte jednoduchý, a přitom dokonale stylový předkrm.

Suroviny

chleba 4
bílý
mozzarella 300 g
červená řepa 360 g
naložená
ančovičky (konzerva) 12 ks
sůl
pepř
olivový olej
1 Předehřejte elektrickou troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Rozlámejte chleba na sousta a pak ho dokřupava opečte; mělo by stačit asi pět minut.
2 Slijte tekutinu z mozzarelly, jednotlivé kuličky nakrájejte na plátky a rozdělte na talíře. Okolo naaranžujte řepu, ančovičky a opečený chléb. Osolte, opepřete a zalijte olivovým olejem.

Jak zacházet s mozzarellou
Nechte ji ve vlastním roztoku – kdybyste ji vložili do mléka nebo vody, ztratila by chuť. Mozzarellu vytáhněte z ledničky aspoň půl hodiny před tím, než ji budete jíst.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.2/06, str.50

Obchod Apetit