Krásně vypadají a ještě lépe chutnají. Muffiny podávejte, dokud jsou ještě teplé, čokoláda zůstane krásně tekutá.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
250
g
prosátá
kakao
25
g
kypřicí prášek do pečiva
2
ČL
jedlá soda
½
ČL
mletá
čokoláda na vaření
85
g
nasekaná
bílá čokoláda
85
g
nasekaná
mléčná čokoláda
100
g
nasekaná
vejce
2
ks
prošlehaná
zakysaná smetana
285
ml
krupicový cukr
85
g
přírodní
máslo
85
g
rozpuštěné + na vymazání formy
Postup
1
Troubu předehřejte na 200/180 °C. Vymažte 11 důlků ve formě na muffiny.
2
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, kakao, sodu a všechnu čokoládu.
3
V jiné misce prošlehejte vejce se smetanou, cukrem i máslem.
4
Směsi slijte a lehce promíchejte, v těstě mají zůstat kousky.
5
Lžící naplňte důlky ve formě. Pečte asi 20 minut, až muffiny vyběhnou.
6
Nechte je ještě 15 minut ve formě.
7
Pak je vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.
Komentáře
Anonym
26.08.2014 20:45
Bez kakaa a bile cokolady.
Bez kakaa a bile cokolady. Cokolady na vareni jen polovinu. Pridat hrst orechu, rozinek, skoricovy cukr a mandlove lupinky.
Anonym
04.04.2007 12:56
muffiny s čokoládou
Anonym
09.06.2007 09:44
papírové košíčky
Anonym
18.06.2007 15:26
re
Anonym
09.09.2007 19:13
košíčky a celozrnná mouka
Anonym
28.06.2007 22:47
papirove kosicky
Anonym
13.08.2007 16:26
Super muffiny
Anonym
04.09.2007 21:04
Apetit 4/06
Anonym
08.09.2007 23:05
fantazia
Anonym
24.09.2007 21:51
super