0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborová polévka s houbami

Bramborová polévka s houbami

3.5 / 5. Počet hodnocení: 20
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1034 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 117 g
Tuky 42 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace brambor a hub je léty prověřená. Neváhejte a pusťte se do bramboračky!

Suroviny

houby 50 g
sušené, namočené do teplé vody nebo vývaru
máslo 50 g
mouka pšeničná hladká 1 PL
lze nahradit hrubou moukou
vývar zeleninový 1.2 l
brambory 300 g
oloupané, pokrájené
sůl
majoránka (drhnutá)
česnek
nasekaný

1Houby zhruba dvacet minut povařte ve vodě či vývaru, ve kterém se namáčely. Můžete je ještě scedit přes cedník vyložený látkovým ubrouskem, zachytí se tak případný písek. Tekutinu dejte stranou a nechte ji vychladnout.

2 V hrnci osmahněte na másle mouku; stačí dvě až tři minuty (s hrubou moukou získá polévka zajímavější strukturu). Zalijte studeným vývarem, promíchejte, přidejte odvar z hub i samotné houby a nakrájené brambory. Mírně vařte asi dvacet minut, až budou brambory měkké.

3 Podle potřeby osolte. Polévku už nevařte, jen do ní ještě přidejte česnek a majoránku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit