Připravte si skvělý jednoduchý, rychlý a sytý pokrm v rekordním čase. Potřebovat vedle masa budete ještě konzervu cizrny a rajčat.
Suroviny
slunečnicový olej
½
PL
jehněčí maso
350
g
nebo vepřové
paprika červená
1
ks
kari koření
1
ČL
chilli paprička
1
ks
zelená, bez semínek, na kolečka
zázvor (čerstvý)
malý kousek
rýže vařená
250
g
dlouhozrnná
cizrna vařená
400
g
nebo konzervovaná
koriandr čerstvý
1
svazek
Postup
1
Olej zahřejte v kastrolu a prudčeji na něm osmahněte plátky masa, aby začaly hnědnout. Vsypte kari a papriku, opékejte, až zkřehne, tak čtyři minuty.
2
Vmíchejte papričku a zázvor, přisypte rýži a cizrnu. Zalijte třemi lžícemi vody, promíchejte a prohřejte. Přimíchejte koriandr. Podávat můžete i s bílým jogurtem s nasekanou okurkou a mátou.
Komentáře