Bleskové rajské rizoto

Bleskové rajské rizoto

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1889 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 269 g
Tuky 63 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí půlhodina. Využijete mikrovlnku.

Suroviny

rýže 250 g
cibule 1 ks
najemno
máslo 50 g
vývar zeleninový 250 g
rajčatové pyré 500 ml
rajčata cherry 500 g
mozzarella 100 g
na větší kousky
sůl
pepř
parmazán
strouhaný
bazalka
nasekané listy
1.  Rýži, cibuli a polovinu másla dejte do mísy vhodné do mikrovlnky. Zakryjte a tři minuty mikrovlňte na nej­vyšší stupeň. Přilijte vývar i passatu, zamíchejte a vařte deset minut nezakryté. Promíchejte, přidejte rajčata a sýr. Vařte osm minut, až rýže změkne a rajská zvláční.

2.  Nechte rizoto pár minut odpočívat, pak do něj vmíchejte zbylé máslo, parmazán a bazalku. Osolte a opepřete.

Komentáře

Silvie Guzdeková

Už jsem dělala toto rizoto několikrát a výsledek byl vždy chuťově dokonalý. I manžel si pochutnal a ani nedělal poznámky, že je bez masa.

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit