0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tuňákové brambory

Tuňákové brambory

3.4 / 5. Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2055 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 163 g
Tuky 112 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přišli jste zvenku a není uvařeno? Tohle vám zachrání život!

Suroviny

americké brambory 750 g
mražené
majonéza 4 PL
šalotka 1 ks
Nebo ½ malé cibule, nakrájená nadrobno
čedar 100 g
strouhaný, nebo jiný tvrdý sýr
tuňák 220 g
ve vlastní šťávě, slitý
sůl
petrželka 1 svazek
nasekaná

1 Předehřejte troubu na 220/200 stupňů. Brambory na plechu pečte asi deset minut. Mezitím smíchejte majonézu, šalotku nebo cibuli, sýr, tuňáka a petrželku. Dle potřeby osolte.

2 Brambory dejte do čtyř menších nebo jedné větší ohnivzdorné misky a lžící navrstvěte tuňákovou směs. Misky vložte do trouby a ještě dvanáct minut zapékejte.

Tip na obměnu
Místo tuňáka můžete dát na brambory kostičky šunky smíchané s majonézou a sýrem. Klidně použijte i zbytky pečeného kuřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit