0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené brambory se zeleninou

pečené brambory
ZDROJ: Cookipedia.co.uk
sdílet:

Zapečené brambory se zeleninou

4.3/5 Počet hodnocení: 54
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1318 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 95 g
Tuky 75 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou doopravdy všestranné – úspěch budou mít samotné, se zeleninovým salátem i jako příloha k masu.

Suroviny

paprika červená 1 ks
jarní cibulka 1 svazek
šunka 100 g
na plátky
paprika mletá sladká 1 ČL
čedar 100 g
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Rozpalte gril nebo troubu na 220 °C. Omyté brambory se slupkou nakrájejte na klínky a vařte je v osolené vodě asi deset minut, aby byly jen poloměkké (buďte opatrní a brambory nepřevařte – mějte na paměti, že se budou ještě zapékat). Pečlivě je slijte a dejte zatím stranou.

2

Zatímco se brambory vaří, rozkrojte papriku, odstraňte jadérka a pak ji nakrájejte na úhledné podélné proužky. Jarní cibulku pokrájejte na kolečka.

3

Nakrájenou zeleninu důkladně promíchejte s předvařenými bramborami a celými plátky šunky (volte co nejkvalitnější, nejlépe od kosti). Celou směs důkladně osolte a opepřete. Přesuňte ji do zapékací mísy a krátce zapečte; stačí tak tři minuty. Zelenina by měla mírně zezlátnout.

4

Pečte nebo grilujte Mísu vyjměte, zeleninu poprašte paprikou (kdo má rád ostřejší chutě, může sáhnout po pálivé), pokryjte zakysanou smetanou a nakonec celé dílo posypte nahrubo nastrouhaným sýrem. Zapékejte, až se smetana i sýr rozpustí a povrch zezlátne. Mělo by stačit pět minut.

Související články

Komentáře

Lucie Kotková

Dobrý den, mohu poprosit o informaci, ve kterém čisle Apetitu najdu tento recept?

Martina Kojzarová

Dobrý den, paní Kotková,
recept pochází z časopisu Snadné vaření, který jsme jeden čas také vydávali (konkrétně z čísla 10/2007).

Přejeme krásný den, redakce Apetitu

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč