Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
pečené brambory
ZDROJ: Cookipedia.co.uk
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 59
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1318 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 95 g
Tuky 75 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečené brambory se zeleninou a zakysanou smetanou jsou doopravdy všestranné – úspěch budou mít samotné, se zeleninovým salátem i jako příloha k masu. Pokud z receptu vynecháte šunku, vznikne vám úžasné vegetariánské jídlo plné zdravé zeleniny a zapečeného sýra.

Suroviny

jarní cibulka 1 svazek
šunka 100 g
na plátky
čedar 100 g
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Rozpalte gril nebo troubu na 220 °C. Omyté brambory se slupkou nakrájejte na klínky a vařte je v osolené vodě asi deset minut, aby byly jen poloměkké (buďte opatrní a brambory nepřevařte – mějte na paměti, že se budou ještě zapékat). Pečlivě je slijte a dejte zatím stranou.

2

Zatímco se brambory vaří, rozkrojte papriku, odstraňte jadérka a pak ji nakrájejte na úhledné podélné proužky. Jarní cibulku pokrájejte na kolečka.

3

Nakrájenou zeleninu důkladně promíchejte s předvařenými bramborami a celými plátky šunky (volte co nejkvalitnější, nejlépe od kosti). Celou směs důkladně osolte a opepřete. Přesuňte ji do zapékací mísy a krátce zapečte; stačí tak tři minuty. Zelenina by měla mírně zezlátnout.

4

Mísu vyjměte, zeleninu poprašte paprikou (kdo má rád ostřejší chutě, může sáhnout po pálivé), pokryjte zakysanou smetanou a nakonec celé dílo posypte nahrubo nastrouhaným sýrem. Zapékejte, až se smetana i sýr rozpustí a povrch zezlátne. Mělo by stačit pět minut.

Související články

Komentáře

04.07.2020 23:09

Dobrý den, mohu poprosit o informaci, ve kterém čisle Apetitu najdu tento recept?

07.07.2020 09:33

Dobrý den, paní Kotková,
recept pochází z časopisu Snadné vaření, který jsme jeden čas také vydávali (konkrétně z čísla 10/2007).

Přejeme krásný den, redakce Apetitu

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč