Sýrový chléb po francouzsku

Sýrový chléb po francouzsku

4.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1927 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 190 g
Tuky 113 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Stylová příloha k těstovinám, grilovaným jídlům i k salátům

Suroviny

máslo 100 g
česnek 1 stroužek
rozdrcený
petrželka 2 PL
nasekaná, nebo jarní cibulka
bageta 3 ks
sýr 100 g
strouhaný
tymián 1 ČL
sušený
sůl
pepř

1. Připravte bagety Troubu předehřejte na 200/180 stupňů. Do změklého másla vmíchejte česnek a petrželku nebo cibulku. Bagety nakrájejte na plátky, ale nedokrojte, aby vespodu zůstaly v celku. Do řezů vetřete ochucené máslo a přidejte trochu sýra – nejlépe ementálského typu, ale může být i uzený. Jednotlivé bagety pečlivě zabalte do alobalu.


2. Rozpečte je Pečte čtvrt hodiny, aby se sýr roztekl. Rozbalte a podávejte.

Komentáře

Katarína Knížová

chutnala som takúto bagetku na grilovačke, bola síce bez syra, ale fantastická.

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit