Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karamelový chléb
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4287 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 480 g
Tuky 219 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladký chlebíček...

Související recepty

Suroviny

bábovka 170 g
plátky nebo panettone
vejce 6 ks
ušlehaná
mléko 400 ml
plnotučné
Na karamel
voda 200 ml
horká

Postup

1

Nejdřív připravte karamel: cukr a vodu dejte do malého silnostěnného kastrolu a za občasného promíchání cukr na středním ohni rozpusťte. Zvyšte plamen a nechte karamel zezlátnout (nemíchejte). Okamžitě sejměte z ohně a karamel rovnoměrně rozlijte do formy.

2

Troubu předehřejte na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Bábovku (panettone) nakrájejte na centimetrové plátky, případně odkrojte kůrku. Po jedné straně potřete máslem a namazanou stranou nahoru vkládejte do formy.

3

V mixéru, případně ručním šlehačem či metlou, prošlehejte vejce s cukrem. Vzniklou hustou směs přesuňte do mísy. Mléko a smetanu zahřejte v kastrolu pod bod varu, přidejte k vaječné směsi a promíchejte.

4

Nalijte krém do zapékací nádoby a plátky pečiva přitlačte lžící, aby byly ponořené. Po deseti minutách už by měly být nasáklé, takže můžete dezert vložit do trouby. Pečte hodinu; že je hotovo, poznáte podle zlatavého povrchu trochu suššího vzhledu a pevné konzistence krému (měl by se ale ještě trochu ,chvět‘). Vyjměte z trouby, nechte půl hodiny odpočívat a podávejte s trochou šlehačky.

Tip Apetitu
Italský panettone snadno nahradíte plátky zbylé bábovky, veky nebo toustového chléba s odkrojenými kůrkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

31.08.2007 10:46
Recept se nachází v č.2/05, str.23

Apetit magazín