Tyhle voňavé krajíčky jsou skvělé jen tak k svačině i jako příloha. Garlic bread je zkrátka klasika se zárukou.
Suroviny
máslo
125
g
česnek
2
stroužky
drcený
sůl mořská
pepř
černý, drcený
parmazán
1
hrst
strouhaný
bazalka
1
PL
lístky, najemno
chleba
1
malý, na centimetrové plátky
Postup
1
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.
2
Máslo, česnek, sůl a pepř dejte do kastrůlku a na mírném plameni máslo rozehřejte. Vsypte parmazán i bazalku a promíchejte.
3
Plátky chleba od sebe zlehka pomažte z obou stran česnekovým máslem.
4
Zabalte do papíru na pečení a alobalu a zapékejte 25 až 30 minut, až bude chleba zlatavý a nasákne voňavou náplní.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Česnek v tradiční kuchyni: 60 ověřených receptů(60 receptů)