Česnekový chléb s parmazánem

Česnekový chléb s parmazánem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1254 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 45 g
Tuky 110 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle voňavé krajíčky jsou skvělé jen tak k svačině i jako příloha. Garlic bread je zkrátka klasika se zárukou.

Suroviny

máslo 125 g
česnek 2 stroužky
drcený
sůl mořská
pepř
černý, drcený
parmazán 1 hrst
strouhaný
bazalka 1 PL
lístky, najemno
chleba 1
malý, na centimetrové plátky

1 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

2 Máslo, česnek, sůl a pepř dejte do kastrůlku a na mírném plameni máslo rozehřejte. Vsypte parmazán i bazalku a promíchejte.

3 Plátky chleba od sebe zlehka pomažte z obou stran česnekovým máslem. Zabalte do papíru na pečení a alobalu a zapékejte 25 až 30 minut, až bude chleba zlatavý a nasákne voňavou náplní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit