0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Česnekový chléb s parmazánem

Česnekový chléb s parmazánem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1254 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 45 g
Tuky 110 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle voňavé krajíčky jsou skvělé jen tak k svačině i jako příloha. Garlic bread je zkrátka klasika se zárukou.

Suroviny

máslo 125 g
česnek 2 stroužky
drcený
sůl mořská
pepř
černý, drcený
parmazán 1 hrst
strouhaný
bazalka 1 PL
lístky, najemno
chleba 1
malý, na centimetrové plátky

1 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

2 Máslo, česnek, sůl a pepř dejte do kastrůlku a na mírném plameni máslo rozehřejte. Vsypte parmazán i bazalku a promíchejte.

3 Plátky chleba od sebe zlehka pomažte z obou stran česnekovým máslem. Zabalte do papíru na pečení a alobalu a zapékejte 25 až 30 minut, až bude chleba zlatavý a nasákne voňavou náplní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit