Česnekový chléb s parmazánem

Česnekový chléb s parmazánem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1254 kcal
Bílkoviny 15 g
Cukr 45 g
Tuky 110 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tyhle voňavé krajíčky jsou skvělé jen tak k svačině i jako příloha.

Suroviny

máslo 125 g
česnek 2 stroužky
rozdrcené
sůl mořská
pepř
černý, drcený
parmazán 1 hrst
jemně strouhaný
bazalka 1 PL
lístky, najemno
chleba 1
malý, na centimetrové plátky

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Máslo, česnek, sůl a pepř dejte do kastrůlku a na mírném plameni máslo rozehřejte. Vsypte parmazán i bazalku a promíchejte. Plátky chleba od sebe zlehka odtáhněte a z obou stran potřete česnekovým máslem. Zabalte do papíru na pečení a alobalu a zapékejte 25 až 30 minut, až bude chleba zlatavý a nasákne voňavou náplní.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit