0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Malinový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 131
Do hodiny Snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4077 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 432 g
Tuky 216 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maliny jsou k dezertům plným lásky přímo předurčené a tento čokoládový srdíčkový dort vyvolá vždycky to, co od něj očekáváte - potlesk!

Suroviny

mléko 160 ml
máslo 1 PL
vanilkový extrakt 1 PL
vejce 3 ks
žloutky a bílky odděleně
moučkový cukr 225 g
mouka pšeničná polohrubá 150 g
kakao 3 PL
holandského typu
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
Na náplň
maliny 125 g
čerstvé nebo rozmražené okapané
Na polevu
tmavá čokoláda 160 g
70%, nalámaná
čerstvé, na ozdobu

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 stupňů a připravte si formu ve tvaru srdce – buď ji vyložte pečicím papírem, nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

2

Máslo s mlékem dejte do malého kastrůlku a zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Pak vmíchejte vanilkový extrakt a dejte stranou.

3

Do misky prosijte mouku, kakao a kypřicí prášek. V jiné větší míse umíchejte žloutky s cukrem tak, aby zesvětlaly a nabyly. Zvlášť vyšlehejte bílky na sníh.

4

Ke žloutkům vlijte lehce zchladlé vanilkové mléko a pomalu vmíchejte směs mouky s kakaem. Nakonec opatrně kovovou lžící zamíchejte sníh z bílků.

5

Těsto přesuňte do formy a pečte asi 30–35 minut. Než dort vytáhnete z trouby, zkuste do něj zapíchnout dřevěnou špejli – pokud zůstane čistá, je dort upečený. Nechte vychladnout.

6

Zchladlé srdce pomocí ostrého dlouhého nože podélně rozpulte. Smetanu ušlehejte a vidličkou do ní rozmačkejte maliny a hmotou naplňte dort.

7

Na plotýnku postavte pánev s horkou vodou, do ní postavte rendlík s nalámanou čokoládou a smetanou. Zahřívejte, až získáte tekutou a lesklou polevu.

8

Pomocí paletového nože (nebo gumové stěrky) ji naneste na dort a po obvodu srdce přitiskněte čerstvé maliny.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Komentáře

Anonym

Nejlepší ! jiný už nepeču hned se po něm zapráší a všichni chtějí potom recept :)

P Benesik

Jitko poradíte? Jaký průměr formy používáte? A šlehačka nepotřebuje ztužovadlo? Vydrží třeba do druhého dne? Díky!

Daniela Bernátová

Super torta, velmi dobre cesto, krem som este ochutila o mascarpone :P a dobra je aj s jahodami...

P Benesik

Danielo souhlasím, těsto je parádní. Mascarpone dáváte spolu se šlehačkou nebo samotné? Díky!

P Benesik

Těsto je moc fajn, ale není tu průměr formy :( Šlehačka nespadne do druhého dne? Není potřeba ji ztužit? Dejte pozor na to, že nní dobré krájet korpus na prkénku, je hodně sladký a rád se přilepí :)

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč