Cordon bleu z vepřového

Cordon bleu z vepřového

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4892 kcal
Bílkoviny 417 g
Sacharidy 176 g
Tuky 272 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za 30 minut na stole

Suroviny

vepřová kýta 4 plátky
gouda 4 plátky
lze nahradit ementálem
šunka 4 plátky
mouka pšeničná hladká 100 g
strouhanka 130 g
vejce 1 ks
rozšlehané s trochou mléka
olej
na smažení
sůl
na dochucení, nemusí být
pepř
na dochucení, nemusí být
citron 1 ks
na měsíčky, k podávání
brokolice
kousky, k podávání
fazolky zelené
k podávání
1.  Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Plátky důkladně rozklepejte; dejte pozor, aby se neprotrhly. Pokud jste na to vyloženě zvyklí, můžete je lehce osolit a opepřit. Na každý kousek pak položte po plátku šunky a sýra. Plátky přeložte a okraje k sobě pořádně přimáčkněte. Na tři talíře si připravte mouku, strouhanku a rozšlehanou vaječnou směs. Plněné kapsy poválejte nejdřív ve strouhance, potom v mouce, poté je vymáchejte ve vejci a pak znovu obalte strouhankou.

2.  V nádobě, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte trochu oleje a z jedné strany na něm dozlatova opečte obalené plátky; trvá to asi čtyři minuty. Pak je i s pánví vložte asi na deset minut do trouby. Podávejte s citronem a zeleninou ohřátou v páře.

Komentáře

Anonym

Bleu znamená modrý, tedy mždycky se sýrem s modrou plísní, dár tomu chuť

Anonym

Bleu samozřejmě modrý neznamená (ty myslíš blue), plísňový sýr v tomto receptu nemá co dělat, takže recept je v pořádku. Toto české zprznění původního receptu se snaží vymýtit např. Zdeněk Polreich podobně jako používání kečupu na pizzu nebo vegety do vývaru:)

Jan Kalíšek

Bleu samozřejmě "modrý" znamená (francouzsky). V tomto případě však neodkazuje na plísňový sýr, ale na vyznamenání, podle kterého se tento recept jmenuje. Vyznamenání Cordon Bleu (česky modrá stuha) se uděluje mimo jiné nejlepším kuchařům ve Francii. Jinak recept úplně v pořádku není, protože originál se připravuje z telecího ořechu.

Anna Šebková

Ne, myslí bleu. To samozřejmě znamená modrý. Bohužel to totiž není název pocházející z angličtiny, ale z francouzštiny..

Nina Doskočilová

Bleu samozrejme modrý znamená, je to z francúzštiny. V originalnom recepte nie je uvádzaný konkrétny druh syra, odporúčaný je však niektorý zo švajčiarskych syrov, ideálne nejaký mäkkší a ľahko sa roztápajúci pri príprave :)

Ivan Horník

cordon bleu, neboli modra stuha, je francouske vyznamenani nejlepsich kucharu, ktere dalo jmeno slavnemu pokrmu, jehoz zakladem je teleci maso, sunka a syr typu emental, nebo gouda

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit