Ochutnejte prostý zázrak – vlhký čokoládový dezert bez lepku a mléčných výrobků. Zamilují si jej i ti, kdo se ve stravě nemusejí nijak omezovat. Až ho upečete, zkuste se zeptat strávníků, z čeho je, vsadíme se, že neuhodnou.
Cizrna beraní, garbanzo nebo římský hrách. Na pojmenování cizrny se možná všichni neshodneme, avšak o výborném složení cizrny polemizovat nemůžeme. Vždyť tato luštěnina vyniká vysokým obsahem esenciálních aminokyselin, vitaminů řady B a...
Lámete si hlavu, zda je rozdíl mezi cizrnou sušenou nebo naloženou v plechovce? Pokud máte strach, že konzervovaná cizrna ztrácí úpravou cenné látky, můžete být klidní. <br>
...
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10
spolu s mnoha dalšími recepty
Dobrý den milá redakce, právě mi voní z trouby tato skvělá buchta už podruhé. Chci vám poděkovat za báječný recept, který je pro naši rodinu jako dělaný, jelikož manžel má celiakii a syn alergii na veškeré složky mléka. Všem doporučuji k vyzkoušení, buchta je nejen výborná, ale především opravdu jednoduchá!
Postup extra snadný, cizrnu jsem mixovala tyčovým mixérem spolu s tekutými ingrediencemi, kaši ze samotné cizrny nezvládal. Ovšem bábovku nemůžu dostat z formy za nic na světě. Zkoušela jsem mokrou utěrku, postavit formu do vodní lázně s vroucí vodou, dopéct. - Ani se nehne. :(
Aktualizace: Část bábovky jsem nakonec vyklepla, zbytek zůstal ve formě. Na oslavu ji vzít nemůžu, tak jsem alespoň ochutnala. Cizrnu mám moc ráda, ale v bábovce je cítit hodně a nechutná mi to. Když těsto ze zeleniny, příště raději mrkvové nebo cuketové. Cizrnová si možná najde své příznivce, za sebe nedoporučuji.
Její severní stranu pokrývá Atacama, nejsušší poušť světa, na jihu jsou to ledovcová pole. A uprostřed tohoto nejdelšího státu naší planety příroda dopřává farmářům optimální klima. Kulinářsky byla země dlouho opomíjená, během několika let...
Suroviny zdražily a někdo by si mohl říct, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete nahradit z poloviny olejem,...
Banánový cheesecake je lahodnou obměnou toho klasického. Krémová struktura tradičního cheesecaku se sladkou chutí banánů tvoří dezert, který jistě potěší každý mlsný jazýček. Jak na něj?
...
V kuchyni trávíme nemalou část dne, vaříme v ní, setkáváme se s rodinou či přáteli a je také prostorem pro naše koníčky. ‚Plus jedničku‘ bereme jako samozřejmost, přitom nemusíme v historii zajít daleko, abychom zjistili, že kuchyňská linka...
Rakouskou arcivévodkyni, ale také uherskou a českou královnu, asi nemusíme představovat. Její pozoruhodná vláda trvala čtyřicet let, během kterých se ze štíhlé dívky stala žena s mnoha kily navíc. Mohlo za to velké množství porodů nebo její...
Komentáře
Brigita Matějů
04.12.2014 15:55
Zatím jsem nepekla, ale mohla
Zatím jsem nepekla, ale mohla by být výborná.
Barbora Večeřová
28.01.2015 15:07
Dobrý den milá redakce, právě
Dobrý den milá redakce, právě mi voní z trouby tato skvělá buchta už podruhé. Chci vám poděkovat za báječný recept, který je pro naši rodinu jako dělaný, jelikož manžel má celiakii a syn alergii na veškeré složky mléka. Všem doporučuji k vyzkoušení, buchta je nejen výborná, ale především opravdu jednoduchá!
Kristýna Kubáčová
20.04.2015 17:13
Postup extra snadný, cizrnu
Postup extra snadný, cizrnu jsem mixovala tyčovým mixérem spolu s tekutými ingrediencemi, kaši ze samotné cizrny nezvládal. Ovšem bábovku nemůžu dostat z formy za nic na světě. Zkoušela jsem mokrou utěrku, postavit formu do vodní lázně s vroucí vodou, dopéct. - Ani se nehne. :(
Kristýna Kubáčová
20.04.2015 17:27
Aktualizace: Část bábovky
Aktualizace: Část bábovky jsem nakonec vyklepla, zbytek zůstal ve formě. Na oslavu ji vzít nemůžu, tak jsem alespoň ochutnala. Cizrnu mám moc ráda, ale v bábovce je cítit hodně a nechutná mi to. Když těsto ze zeleniny, příště raději mrkvové nebo cuketové. Cizrnová si možná najde své příznivce, za sebe nedoporučuji.