Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborová buchta s mandlemi
Bramborová buchta s mandlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborová buchta s mandlemi

4.4/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 8-10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2415 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 209 g
Tuky 138 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehounké nadýchané těsto ze staré české kuchyně je skutečným překvapením! Mandle mu dodají jednoduchou eleganci.

Suroviny

mléko 130 ml
vařené
rozpuštěné + na potření a vymazání
mouka pšeničná hrubá 180 g
sůl špetka
vejce 1 ks
na zakapání těsta
mandle 150 g
skořicový cukr
na poprášení

Postup

1

Droždí rozdrobte do mléka a nechte na teplém místě čtvrthodinku vzejít (směs bude pěnit). Rozstrouhané brambory zakapejte rozpuštěným máslem, přidejte prosátou mouku, cukr, sůl, vzešlý kvásek, vejce a citronovou kůru. Vypracujte vláčné těsto a nechte vykynout.
 

2

Rozestřete do vymazaného pekáčku nebo formy, poklaďte loupanými mandlemi, potřete zbylým rozpuštěným máslem, zakápněte rumem a pečte ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení můžete poprášit skořicovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

08.12.2009 15:09
...ale moc dobré

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...