Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Česko na grilu pod taktovkou Pohlreicha: Na co se můžete těšit?

Česko na grilu
ZDROJ: Se souhlasem Zástěry, Pagáčové, Pohlericha a Svatka, TV Prima
sdílet:

Na TV Prima startuje 21. března nová show, ve které se bude grilovat jako o život. Deset párů složených z milovníků grilování změří své síly o titul i zajímavou výhru v souboji nad žhavými uhlíky pod přísným dohledem nekompromisní poroty v podání šéfkuchařů Zdeňka Pohlreicha a Martina Svatka.

Soutěžní dvojice složené z nadšených amatérů, kteří podlehli kouzlu ohně a dýmu, tvoří páry partnerské, kamarádské či rodinné. Svá jídla budou připravovat nejen pro porotu, ale také pro hosty, kteří následně zhodnotí jejich kulinářské umění a zvolí grilmastera dne.

Deset dílů, deset dvojic. Náročný úkol, kdy musí soutěžící během časového limitu splnit specifické zadání týkající se určité suroviny či způsobu přípravy. To vše za pozorného dohledu porotců, kteří na konci hlavního úkolu ochutnají všechna jídla, a ta nejslabší pošlou do rozstřelu

Výhra půl milionu čeká jen na jednu dvojici

S postupujícími díly a ubývajícími soutěžními dvojicemi čekají zbývající soutěžící nové a nečekané překážky, ať jde o omezený výběr surovin, časový limit na výběr surovin, postupné odhalování plného zadání v průběhu grilování či mystery boxy. Ten, kdo si se vším poradí nejlépe získá titul vítěze nové soutěžní reality show Česko na grilu a výhru půl milionu korun.

V průběhu času bude vidět, jak se jednotliví soutěžící výkonnostně zlepšují, a to i díky trefným komentářům od porotců Tomáše Zástěry a Patrície Pagáčové.

Grilování je samozřejmě aktuální věc. Je časově nenáročná, ale lidé jsou na to příliš uspěchaní. Ke grilu je třeba přistupovat s rozvahou. Češi dělají velkou chybu, že začnou dělat maso, a pak teprve přílohy, omáčky a shánět strávníky. Když se griluje, tak mají všichni čekat na maso, a ne maso na strávníky, “ říká Martin Svatek.

Zdeněk Pohlreich vysvětluje, že na grilu se dá připravit úplně všechno: „Myslím si, že jsem se smířil s tím, že už to stejně nikdy nepochopím, ale na grilu se dá dělat opravdu všechno. Plamen je zdroj tepla, to je kuchyně.“ Na otázku jaké nejčastější chyby dělají Češi při grilování slavný šéfkuchař odpověděl: „Jsou lakomí. Nechtějí si koupit kvalitní a dobré suroviny. A to je přitom základ. Jenže něco to stojí.“

Napínavý souboj můžete sledovat 23. března ve 20.15 na Primě, s týdenním předstihem pak na Prima+.

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč