Během jednoho večera procestujete s hostujícím sommeliérem nejrůznější vinařství a ochutnáte výjimečná vína. K tomu na vás budou čekat i skvělá jídla od Jiřího Krulicha, šéfkuchaře restaurace Apelace 21. Tu v jarním gastronomickém festivalu Restaurant Week zvolili návštěvníci jako nejlepší.
Pokud milujete italská vína odrůdy Nebbiolo, nenechte si ujít degustaci, která proběhne 22. května 2024. Čekají vás ta nejzajímavější vína z portfolia Víno KINCL – barbaresca, nebbiola a barola doprovodí sedmichodové menu šéfkuchaře Jiřího Krulicha. Ten k nim chystá lahůdky jako je telecí tartar, hovězí carpaccio, kambalu nebo šťavnatý rib-eye steak.
První degustační večer vznikl ve spolupráci s Víno Markuzzi a hosté se tak mohli propít víny od od moravských vinařů. Ve středu 22.5. 20024 vás čeká to nejzajímavější z odrůdy Nebbiolo.
- Během degustace se dozvíte spoustu informací o vínu – z jaké je trati, kdo a jak jej vyrobil, čím je specifické i po jakém ročníku v obchodě (nebo na e-shopu) sáhnout. Chybět nebudou ani informace o samotných vinařích a vinařstvích. Uslyšíte, které odrůdy pěstují, jaká vína jim jdou, která se jim povedla a na která by raději zapomněli. To všechno bude okořeněné vtipnými historkami ze zákulisí.
- K úžasným nebbiolům, barbarescům a barolům napároval Jiří Krulich nezapomenutelné menu.
Zdroj informací: časopis Apetit