Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dezerty s rebarborou

Rebarbora, nenápadná zelenina s nakyslou chutí, dokáže s dezerty opravdové zázraky! Má ovšem krátkou sezonu, proto si ji nenechte ujít a užijte si ji, jak to jen jde: v koláčích, marmeládách nebo v jednoduchých pohárech! 

Několik důležitých rad

  • Rebarborové řapíky sklízejte v květnu a případné přebytky oloupejte, nakrájejte na kousky a zamražte, tak si budete moci užít rebarborový koláč i v létě. V červnu a červenci (ani později) už by se čerstvá rebarbora jíst neměla, protože v ní narůstá koncentrace kyseliny šťavelové. 
  • Nikdy nekonzumujte rebarborové listy! Obsahují velké množství kyseliny šťavelové a jsou jedovaté.
  • Rebarboru byste si měli dopřát až po tepelné úpravě. Ovšem rozhodně ji kvůli chemické reakci nevařte v hliníkovém nádobí, nejlepší jsou rendlíky a pekáče se smaltovaným povrchem. Za žádných okolností se nedoporučuje konzumovat ji syrovou. A i tepelně upravenou si rebarboru dejte raději maximálně dvakrát týdně, větší množství totiž může podráždit střeva.

REKLAMA

Přidat komentář