Množství ovoce není chyba, opravdu se ho na jeden plech tolik vejde!
Suroviny
smetana ke šlehání
400
ml
krupicový cukr
200
g
vanilkový cukr
1
citronová kůra
1
PL
vejce
5
ks
mouka pšeničná hladká
450
g
kypřicí prášek do pečiva
1
tuk
na vymazání plechu
mouka
na vysypání plechu
zakysaná smetana k podávání
Na ozdobu
maliny
250
g
borůvky
250
g
ostružiny
250
g
červený rybíz
250
g
černý rybíz
250
g
krupicový cukr
40
g
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Do větší mísy vlijte smetanu, smíchejte ji s cukrem, vanilkovým cukrem a kůrou a vyšlehejte do polotuha. Potom po jednom přimíchejte vejce a mouku prosátou s kypřicím práškem. Těsto vlijte do vymazaného a vysypaného hlubšího plechu a uhlaďte ho stěrkou.
2
Ovoce omyjte, osušte, nasypte na těsto a zasypte cukrem (naše verze je spíš kyselejší, cukru můžete dát podle chuti). Pečte asi 30 minut. Podávejte se šlehačkou nebo s kopečkem zakysané smetany.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ovocné koláče na plech(6 receptů)
- Ty nejlepší bublaniny na váš stůl: 11 ověřených receptů(12 receptů)
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů)
Komentáře
Jitka Kottová
02.08.2014 06:54
nějak se mi ztratil popis
nějak se mi ztratil popis přípravy :-(