Šlehačková bublanina s lesním ovocem

Šlehačková bublanina s lesním ovocem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (44)
Do hodiny Snadné na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5812 kcal
Bílkoviny 146 g
Cukr 821 g
Tuky 196 g
Vláknina 123 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Množství ovoce není chyba, opravdu se ho na jeden plech tolik vejde!

Suroviny

smetana ke šlehání 400 ml
krupicový cukr 200 g
vanilkový cukr 1
citronová kůra 1 PL
vejce 5 ks
mouka pšeničná hladká 450 g
kypřicí prášek do pečiva 1
tuk
na vymazání plechu
mouka
na vysypání plechu
smetana ke šlehání
zakysaná smetana k podávání
Na ozdobu
maliny 250 g
borůvky 250 g
ostružiny 250 g
červený rybíz 250 g
černý rybíz 250 g
krupicový cukr 40 g

1Troubu předehřejte na 200 °C. Do větší mísy vlijte smetanu, smíchejte ji s cukrem, vanilkovým cukrem a kůrou a vyšlehejte do polotuha. Potom po jednom přimíchejte vejce a mouku prosátou s kypřicím práškem. Těsto vlijte do vymazaného a vysypaného hlubšího plechu a uhlaďte ho stěrkou.

2Ovoce omyjte, osušte, nasypte na těsto a zasypte cukrem (naše verze je spíš kyselejší, cukru můžete dát podle chuti). Pečte asi 30 minut. Podávejte se šlehačkou nebo s kopečkem zakysané smetany.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Apetit magazín

  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...
  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...

Obchod Apetit