0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šlehačková bublanina s lesním ovocem

Šlehačková bublanina s lesním ovocem

3.9 / 5. Počet hodnocení: 70
Do hodiny Snadné na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5812 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 821 g
Tuky 196 g
Vláknina 123 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Množství ovoce není chyba, opravdu se ho na jeden plech tolik vejde!

Suroviny

krupicový cukr 200 g
vanilkový cukr 1
citronová kůra 1 PL
vejce 5 ks
mouka pšeničná hladká 450 g
kypřicí prášek do pečiva 1
tuk
na vymazání plechu
mouka
na vysypání plechu
zakysaná smetana k podávání
Na ozdobu
maliny 250 g
krupicový cukr 40 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Do větší mísy vlijte smetanu, smíchejte ji s cukrem, vanilkovým cukrem a kůrou a vyšlehejte do polotuha. Potom po jednom přimíchejte vejce a mouku prosátou s kypřicím práškem. Těsto vlijte do vymazaného a vysypaného hlubšího plechu a uhlaďte ho stěrkou.

2

Ovoce omyjte, osušte, nasypte na těsto a zasypte cukrem (naše verze je spíš kyselejší, cukru můžete dát podle chuti). Pečte asi 30 minut. Podávejte se šlehačkou nebo s kopečkem zakysané smetany.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Komentáře

Jitka Kottová

nějak se mi ztratil popis přípravy :-(

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč