Šlehačková bublanina s ovocem je vláčná, nadýchaná, zkrátka luxusní. Tenhle rychlý koláč na plech nepotřebuje kynutí, ani žádnou extra přípravu. Jednoduše zamícháte těsto, nasypete ovoce a dáte péct. A pozor – uvedené množství ovoce v receptu není chyba, opravdu se ho na jeden plech vejde tolik!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Do větší mísy vlijte smetanu, smíchejte ji s cukrem, vanilkovým cukrem a kůrou a vyšlehejte do polotuha. Potom po jednom přimíchejte vejce a mouku prosátou s kypřicím práškem.
Těsto vlijte do vymazaného a vysypaného hlubšího plechu a uhlaďte ho stěrkou.
Ovoce omyjte, osušte, nasypte na těsto a zasypte cukrem (naše verze je spíš kyselejší, cukru můžete dát podle chuti). Pečte asi 30 minut. Podávejte se šlehačkou nebo s kopečkem zakysané smetany.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ovocné koláče na plech(6 receptů )
- Ty nejlepší bublaniny na váš stůl: 11 ověřených receptů(12 receptů )
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů )
- Tipy a recepty pro jednoduché vaření na chalupě: Připravte si kotlíkový guláš nebo hady na klacku (21 receptů )
- Co všechno se dá udělat z rybízu? Připravte si rybízový džem, kynutý koláč, rybízové víno i omáčku k masu či sýru(40 receptů )
Komentáře
nějak se mi ztratil popis přípravy :-(