Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šlehačková bublanina s lesním ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 126
Do 50 minut Snadné na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5805 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 819 g
Tuky 196 g
Vláknina 123 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šlehačková bublanina s ovocem je vláčná, nadýchaná, zkrátka luxusní. Tenhle rychlý koláč na plech nepotřebuje kynutí, ani žádnou extra přípravu. Jednoduše zamícháte těsto, nasypete ovoce a dáte péct. A pozor – uvedené množství ovoce v receptu není chyba, opravdu se ho na jeden plech vejde tolik!

Suroviny

z 1 citronu
vejce 5 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
tuk
na vymazání plechu
mouka
na vysypání plechu
nebo zakysaná smetana k podávání
Na povrch
maliny 250 g
až 50 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Do větší mísy vlijte smetanu, smíchejte ji s cukrem, vanilkovým cukrem a kůrou a vyšlehejte do polotuha. Potom po jednom přimíchejte vejce a mouku prosátou s kypřicím práškem.

2

Těsto vlijte do vymazaného a vysypaného hlubšího plechu a uhlaďte ho stěrkou.

3

Ovoce omyjte, osušte, nasypte na těsto a zasypte cukrem (naše verze je spíš kyselejší, cukru můžete dát podle chuti). Pečte asi 30 minut. Podávejte se šlehačkou nebo s kopečkem zakysané smetany.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Komentáře

02.08.2014 06:54

nějak se mi ztratil popis přípravy :-(

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...