Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend: Souboj burgerů, slavnosti piva a světové víno

burger
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Kam vyrazit v tento horký, poslední červnový víkend?

Great burger battle, 24. červen od 10:00 - 18:00, Brno

great burger battle

Souboj burgerů uvidí návštěvníci v sobotu v Brně na Malé Americe. Těšit se můžete se na přehlídku toho nejlepšího co pět nominovaných podniků nabízí. Součástí bude i doprovodný program, dětské dílničky, taneční vystoupení a také menší FoodPark. Osvěžit se můžete americkými koktejly. Návštěvníci ale budou moci svými hlasy ovlivnit i pořadí nejlepšího burgeru. Více informací se dozvíte ZDE.

  • Vstupné je zdarma.

Slavnosti piva na Křivoklátě, 24. červen od 10:00 - 17:00, Křivoklát

sudy

O víkendu se na Křivoklátě bude slavit neuvěřitelné pětisté výročí hradního pivovaru. Na prvním nádvoří bude svá piva nabízet a prezentovat mimo jiné také 14 malých regionálních pivovarů. K okoštování budou tradiční piva i speciály. Degustační "dvanáctku"můžete nejen ochutnat, ale zároveň posoudit tu nejlepší a dát jí své body ve veřejné soutěži. Více informací o akci najdete ZDE.

  • Vstupné pro dospělé činí 80 kč, děti od 6 let 40 Kč.

Slavnosti pivovaru Ostravar 2017, 23. - 24. červen od 12:00 do 22:00, Ostrava

slavnosti pivovaru

Brány pivovary se otevřou v pátek i v sobotu tentokrát v Ostravě. Co nabídnou? Mnoho. Mimo jiné ale také pivaři mohou těšit na nefiltrované, nepasterizované Premium, Mustang, který poteče přímo z tanku, ochutnat budete moci novou Letní 11, k tomu Černou Barboru, Velvet nebo Ostravar Original. Novinkou letošního ročníku je to, že si zlatavý mok budete moci vychutnat v improvizované hospodě, kde se pivo čepuje do skla. Lákavý je ale i hudební program. Vystoupí totiž kapela Mňága a Žďorp, Tři sestry, nebo rapper Lipo. Mnohem více a kompletní seznam vystupujících najdete ZDE

  • Vstupné je možné na místě zakoupit za 230 Kč na jeden, nebo za 400 Kč na oba dva dny. ZTP s průkazkou zdarma, doprovod za 100 Kč.

Víno z celého světa, 24. června od 10:00, Smíchovská náplavka, Praha

víno z celého světa

V sobotu se na Smíchovské náplavce bude konat přehlídka vín z více jak 30 zemí, kromě klasických vinařských velmocí jako je Francie, Itálie, Rakousko, Argentina, Španělsko nebo Austrálie, budete moci ochutnat vína z Libanonu, Izraele, Gruzie, Bulharska, Nového Zélandu, Uruguaye, Peru a dalších zemí. Nebudou chybět ani sekty, šumivá vína nebo portské. Samozřejmostí bude párování vín s jídlem. Těšit se můžete na čokoládu, mořské plody, saláty, sýry, ovoce, tapas a mnoho dalšího.  Více informací najdete ZDE

  • Vstupné je 50 Kč, pro degustace oproti vratné záloze 50 Kč obdržíte skleničku na víno. Děti do 12let a ZTP zdarma.

Související články

Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín