Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové burgery s nivou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4938 kcal
Bílkoviny 247 g
Sacharidy 819 g
Tuky 218 g
Vláknina 410 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Karbanátky s pikantním překvapením

Suroviny

olivový olej 2 PL
na plátky
třtinový cukr 1 ČL
balzamikový ocet 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě, mletý
rozmixovaný
šalvěj 10 ks
lístky, nasekaný
vejce 1 ks
a salát k podávání
salát
k podávání

Postup

1

V pánvi na oleji 8 minut opékejte doměkka cibuli. Zvyšte plamen, přisypte cukr, zakápněte octem a míchejte, až směs zhoustne. Osolte a opepřete. Nechte vychladnout.

2

Polovinu směsi přidejte k masu a promíchejte s toustovým chlebem, šalvějí, vejcem, solí a pepřem. Vytvarujte 4 burgery, do každého schovejte silnější plátek sýra.

3

Grilujte 5 minut po každé straně. Ke konci opečte i housky na řezné straně; pak je plňte salátem, burgerem a zbytkem cibule.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...