Vepřové burgery s nivou

Vepřové burgery s nivou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4344 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 779 g
Tuky 183 g
Vláknina 410 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Karbanátky s pikantním překvapením

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 2 ks
na plátky
třtinový cukr 1 ČL
balzamikový ocet 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě, mletý
400 g
mleté vepřové libové maso
toustový chléb 50 g
rozmixovaný
šalvěj 10 ks
lístky, nasekaný
vejce 1 ks
a 50g sýr s modrou plísní
hamburgerová bulka 4 ks
a salát k podávání

1 V pánvi na oleji 8 minut opékejte doměkka cibuli. Zvyšte plamen, přisypte cukr, zakápněte octem a míchejte, až směs zhoustne. Osolte a opepřete. Nechte vychladnout.

2 Polovinu směsi přidejte k masu a promíchejte s toustovým chlebem, šalvějí, vejcem, solí a pepřem. Vytvarujte 4 burgery, do každého schovejte silnější plátek sýra.

3 Grilujte 5 minut po každé straně. Ke konci opečte i housky na řezné straně; pak je plňte salátem, burgerem a zbytkem cibule.

 

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit