0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

51. úkol: Na zimu

51. úkol: Na zimu
sdílet:
Dnes se budeme připravovat na zimu.

Tenhle úkol je velmi praktický. Bude se hodit zejména v zimě. Výzva dospěla do Babic, čili do obce, kde se nachází podnik Hamé, známý zpracováním zeleniny. Proto si myslíme, že je příhodné, abyste dnes, což je neděle, udělali následující: Uschovejte si trochu zeleniny na zimu.

Je úplně jedno, pro jakou formu uschování se rozhodnete. Můžete zavařovat, mrazit, sušit, vařit a mrazit vývar, kvasit, vařit kečupy, čatní a čalamády a podobně. Pokud se ale necháte unést a pokusíte se množstvím dnešní produkce konkurovat zmíněnému podniku, dobře vám tak.  Ke splnění úkolu ale klidně stačí i jedna malá sklenička nebo nádobka.

Inspirujte se:

 
Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit