Dnes se budeme připravovat na zimu.
Tenhle úkol je velmi praktický. Bude se hodit zejména v zimě. Výzva dospěla do Babic, čili do obce, kde se nachází podnik Hamé, známý zpracováním zeleniny. Proto si myslíme, že je příhodné, abyste dnes, což je neděle, udělali následující: Uschovejte si trochu zeleniny na zimu.
Je úplně jedno, pro jakou formu uschování se rozhodnete. Můžete zavařovat, mrazit, sušit, vařit a mrazit vývar, kvasit, vařit kečupy, čatní a čalamády a podobně. Pokud se ale necháte unést a pokusíte se množstvím dnešní produkce konkurovat zmíněnému podniku, dobře vám tak. Ke splnění úkolu ale klidně stačí i jedna malá sklenička nebo nádobka.
Inspirujte se:

Nakládané papriky se zelím
Více než hodinu
Snadné

Nakládané okurky s křenem
Více než hodinu
Snadné

Květák v octovém nálevu
Do 30 minut
Velmi snadné

Houby s octem podle Viléma V.
Více než hodinu
Velmi snadné

Nakládané papriky
Do 45 minut
Velmi snadné

Nakládaný zázvor
Do 20 minut
Velmi snadné
Autor:
Eva.Dvorakova