0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend: Čokoládový festival a další skvělé akce

food film festival
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Poslední říjnový víkend přináší další gastro tipy. 

Food film fest

žebírka

Food film fest je ve svém mezioborovém přístupu unikátem nejen v českém, ale pravděpodobně i světovém měřítku. Tématem festivalu je hledání cest k potravinám: zdraví, molekuly, živé procesy a souvislosti. Festival probíhá uprostřed vysokých škol, v samotném epicentru vědění, hledání a vzdělávání a kromě akademické teorie nabízí i tu nejzemitější praxi.

K promítaným filmům, budou moci návštěvníci ochutnat tématická jídla. Projekce filmu „Barbecue“ bude ovoněná masem z grilu připraveným šéfkuchařem Zdenkem Marcínem, pravou rukou Romana Vaňka z Pražského kulinárního institutu. Na své si ale přijdou i vegani či milovníci pálenky. Projekcí je totiž připraveno hned několik.  Celodenní Food film fest přestaví 28. 10. v Národní technické knihovně filmy a diskuse s těmi nejlepšími experty ze světa teorie i praxe, kteří se z nejrůznějších úhlů pohledu zabývají otázkami potravin, zdraví a kvality. Účast na projekcích a doprovodném programu je zdarma, degustace jsou placené. Rezervace míst v sále a degustací na www.foodfilm.fest

  • Národní tecnická knihovna, Praha, 28.10. 2017

Vepřobraní aneb Největší vepřov hody pod širým nebem

vepřobraní

Pokračování úspěšného březnového Vepřobraní se uskuteční 28.října na Smíchovské náplavce. Největší vepřové hody pod širým nebem navazují na první ročník, který se uskutečnil na náplavce v březnu. Můžete se těšit nejen na klasické zabíjačkové speciality jako je jitrnice, jelito, prejt, tlačenka, prdelačka nebo ovar, ale také na dobroty z udíren jako klobásy, špeky nebo uzené šunky. Na rožni se boudou točit selátka, a tak budete moci ochutnat různé pečené pochoutky. Nebude chybět pečené koleno, bůček, žebírka a škvarky.

Kuchaři vám dále naservírují speciality jako trhané vepřové, porchettu, plněné pelmeně a segedínský guláš. Návštěvníci také ochutnají maďarskou mangalicu, italské prosciutto, španělský salchichon či iberskou šunku. Vše se bude hojně zapíjet hořkým pivem, ciderem a svařeným vínem. Sladkou tečkou budou kynuté buchty, koláče a frgály. Těšit se také můžete na ukázku výroby jitrnic a ovarů přímo od řezníka.

  • Vstupné: 50Kč (děti do 12 let a držitelé průkazu ZTP zdarma), 28.10.2017, Smíchovská náplavka, Praha

Čokoládový festival ve Valticích

čokoláda

Milujte čokoládu a ve vaší kuchyni zastává velmi významné místo? Pak by vám neměl ujít čokoládový festival, který se tento víkend koná v jízdárně zámku Valtice. Čeká vás nejen výstava a historie čokolády, vaření s ní, ale i spousta stánků prodávající tuto skvělou pochutinu. Samozřejmostí jsou ochutnávky, ale i workshopy či cukrářská vystoupení.

  • Vstupné: 60 Kč dospělí, studenti a důchodci 35 Kč. Děti do 6 let a držitelé karty ZTP zdarma, 27.10. - 29.10. 2017, pátek 14:00 – 17:00, sobota a neděle 10:00 -17:00, Zimní jízdárna zámek Valtice

Související články

Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč