Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krém z bílé čokolády s bazalkou a malinami
Krém z bílé čokolády s bazalkou a malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krém z bílé čokolády s bazalkou a malinami

4.3/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2144 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 186 g
Tuky 156 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bazalku jsme si rychle zamilovali. Věděli jste ale, že její kouzelně vonící silice se uplatní i ve sladkých jídlech?

Suroviny

bazalka 1 svazek
nebo borůvky

Postup

1

Smetanu v kastrůlku pomalu zahřívejte. Většinu lístků bazalky drobně nasekejte, pár nechte na ozdobu. Stonky přidejte ke smetaně; až se přiblíží k bodu varu, stáhněte ji a nechte pět minut stát, aby nasákla vůní bazalky. Vyjměte stonky, lehce zahřejte a za stálého promíchávání ve smetaně rozpusťte čokoládu. Vmíchejte nasekanou bazalku a nechte vychladnout.

2

Krém rozlijte do sklenic nebo misek a pak dejte pořádně vychladit do lednice. Podávejte ozdobené drobným ovocem a bazalkou.

Komentáře

04.09.2007 22:39
Recept se nachází v č.5/06, str.41

Apetit magazín