0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krém z bílé čokolády s bazalkou a malinami

Krém z bílé čokolády s bazalkou a malinami

2 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2615 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 186 g
Tuky 210 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Bazalku jsme si rychle zamilovali. Věděli jste ale, že její kouzelně vonící silice se uplatní i ve sladkých jídlech?

Suroviny

smetana 300 ml
dvanáctiprocentní
bazalka 1 svazek
velký
bílá čokoláda 300 g
kvalitni, nalámané / nasekané na kousky
lze nahradit borůvkami/ jiným drobným ovocem
1.  Smetanu v kastrůlku pomalu zahřívejte. Většinu lístků bazalky drobně nasekejte, pár nechte na ozdobu. Stonky přidejte ke smetaně; až se přiblíží k bodu varu, stáhněte ji a nechte pět minut stát, aby nasákla vůní bazalky. Vyjměte stonky, lehce zahřejte a za stálého promíchávání ve smetaně rozpusťte čokoládu. Vmíchejte nasekanou bazalku a nechte vychladnout.

2.  Krém rozlijte do sklenic nebo misek a pak dejte pořádně vychladit do lednice. Podávejte ozdobené drobným ovocem a bazalkou.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/06, str.41

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč