Bazalku jsme si rychle zamilovali. Věděli jste ale, že její kouzelně vonící silice se uplatní i ve sladkých jídlech?
1. Smetanu v kastrůlku pomalu zahřívejte. Většinu lístků bazalky drobně nasekejte, pár nechte na ozdobu. Stonky přidejte ke smetaně; až se přiblíží k bodu varu, stáhněte ji a nechte pět minut stát, aby nasákla vůní bazalky. Vyjměte stonky, lehce zahřejte a za stálého promíchávání ve smetaně rozpusťte čokoládu. Vmíchejte nasekanou bazalku a nechte vychladnout.
2. Krém rozlijte do sklenic nebo misek a pak dejte pořádně vychladit do lednice. Podávejte ozdobené drobným ovocem a bazalkou.
2. Krém rozlijte do sklenic nebo misek a pak dejte pořádně vychladit do lednice. Podávejte ozdobené drobným ovocem a bazalkou.
Komentáře
Anonym
04.09.2007 22:39
Apetit 5/06